Dobitnici nagrade Decanter 2021 na 7. Međunarodnom salonu prestižnih vina

Belvin, vinska škola organizirala je u dvorcu Fužine u Ljubljani 7. međunarodni salon dobitnika nagrada Decanter Award za prestižna vina 2021. 31 vinara iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine predstavio se sa 84 uzorka.

bijelo vino decanter 2021 dobitnici

Stručna javnost i posjetitelji bili su dostupni samo vina koja su ove ili prethodnih godina nagrađena na londonskoj DWWA, Decanter World Wine Awards, najvažnijoj, najvećoj i najvjerodostojnijoj ocjeni vina na svijetu.

vino jungic decanter 2021

vina hlade decanter 2021

“Ocjena vina Decanter iz godine u godinu potvrđuje da je to daleko najvažnija ocjena na svijetu

U 18. izdanju ocijenjeno je rekordnih 18.094 uzoraka iz 56 zemalja.

vino the doktor

decanter 2021 slovenija fuzine

Vina iz Albanije, Armenije, Bolivije, Kazahstana i Perua, među Usprkos krizi, slovenski su vinari također poslali rekordna 242 uzorka Decanteru ”, rezimira Robert Gorjak, dipWSET, međunarodno priznati i jedan od vodećih slovenskih vinskih stručnjaka, direktor Belvinske škole i organizator salon Decanter Award.

vina lavrencic decanter 2021

Decanter 2021 dobitnici

JRE restorani

Michela Nassiz (na slici lijevo) iz časopisa Decanter istaknula je da je 78% od 242 uzorka poslana iz Slovenije nagrađeno. “To je dobar broj, a to je zato što Slovenija šalje vrlo kvalitetna vina. Slovenija ima veliki potencijal u vinskom turizmu jer je lijepa zemlja. ”

jelena simic valentic sommelijer decanter

Ovogodišnji rezultati posebno su zanimljivi jer se među osvajačima medalja pojavljuje veliki broj vinara, koji su obično izvan dometa radara.

vino frelih decanter 2021

vina turn decanter 2021

“Uvjeren sam da nema ljubitelja vina ili profesionalca koji poznaje sve nagrađivane vinare, a kamoli sva nagrađivana vina”, dodaje Gorjak. Decanterova medalja često znači iskorak iz anonimnosti. Cabernet Franc, 97 bodova) i Radgonska Gorica (Zlatna Radgonska Penina Rosé Extra Dry, 97 bodova).

vino monterosso decanter 2021
vino folo blanco zaro
vino decanter 2021 bronca

Fotografije: Peter Irman

Facebook Like Button