Graševina de Gotho – Nova berba vina koje je osvojilo svijet !

Prošlogodišnja Platinum medalja na najvažnijem svjetskom ocjenjivanju vina, Decanter u Londonu, potvrdila je kako se vinarija KUTJEVO s pravom smatra jednim od najvažnijih proizvođača vina sorte graševina.

Izvanredno priznanje svjetskih stručnjaka, bacilo je novo svjetlo te usmjerilo fokus javnosti na impresivan potencijal kutjevačkog terroira koji najbolje rezultate pokazuje upravo kroz vina proizvedena od spomenute sorte.

„Graševina je tradicionalna sorta kontinentalnog kraja koja najoptimalnije uvjete za proizvodnju visokokvalitetnih vina te najširi spektar proizvodnih mogućnosti pokazuje na kutjevačkom vinogorju. S obzirom da se najbolji vinogradarski položaji vinarije nalaze na različitim mikro-lokacijama u stanju smo proizvesti razne stilove vrhunskih i premium graševina – od pjenušaca, svježih, laganijih vina, do kompleksnijih, odležanih, predikatnih i arhivskih.

grasevine-de-gotho-1

Vina su to koja s ponosom možemo ponuditi najzahtjevnijim stručnjacima i ocjenjivačima te vrhunskim domaćim i svjetskim restoranima. Graševina de Gotho postala je prepoznatljiv brend, a s Pinot crnim de Gotho čini zaokruženu boutique liniju vina, koja se zasluženo dobro prodaje kako na domaćem tržištu, tako i na inozemnom tržištu“, poručuju iz vinarije KUTJEVO.

Vinski stil nagrađivane Graševine de Gotho predstavlja drugo lice sorte u čijoj je proizvodnji nit vodilja bila pažljiva selekcija, nešto kasnije branog grožđa, koja će donijeti specifičan karakter i s kojim će se moći postići stilizirano i slojevito vino.

„Sigurni smo kako nova berba 2019. kvalitetom neće razočarati ljubitelje vrhunskih vinskih kreacija. Spomenuta berba na tržište izlazi idućeg tjedna nakon višegodišnjeg odležavanja, a sam način proizvodnje je pažljiv i dugotrajan.

Grožđe se bere ručno, a prinosi su smanjeni, dok je u samom procesu prerade, provedena hladna maceracija kako bi se izdvojila boja, tanini i aromatične tvari koje se nalaze u pokožici grožđa. Na taj način vino dobiva kompleksnost i bogate arome.“ – napominju iz vinarije.

Sofisticirana i kompleksna Graševina de Gotho berbe 2019. predstavlja vino kristalno čiste boje zlata

Krasi ju fina zrelost i vibrantna profinjenost okusa dugog trajanja koje je odležavanjem dobilo punoću i zaobljenost. U mirisu se javljaju aromatske asocijacije breskve i jabuke nadopunjene toplim, mednim i cvjetnim notama.

U okusu prevladavaju bogate arome zrelog voća kruške i breskve koje se dobro uklapaju u harmoničan aftertaste.

Strukturirana i slojevita, Graševina de Gotho, vino je za vrhunske gastronomske restorane i chefove koji znaju upariti složena vina s raznovrsnim jelima i različitim gastronomskim stilovima kuhinje.

Više informacija o novoj berbi nagrađivane Graševine de Gotho, možete pronaći na web stranici vinarije KUTJEVO.

Uz dopuštenje: Kutjevo (sve fotografije)

Facebook Like Button