Na ovogodišnjim međunarodnim i domaćim ocjenjivanjima čak 15 medalja za vinariju KUTJEVO

Redovito među najcjenjenijima u Hrvatskoj, vina vinarije KUTJEVO svoju visokokvalitetnu reputaciju potvrdila su i ovoga proljeća, osvojivši 15 medalja, od čega čak 9 zlatnih.

ZLATNE GRAŠEVINE NA STRUČNOM OCJENJIVANJU GRAŠEVINA
Vinarija KUTJEVO briljirala je na stručnom ocjenjivanju vina proizvedenog od sorte graševine, u sklopu Festivala graševine, osvojivši zlato za svih 8 dostavljenih vina.

Ujedno su osvojili i šampionsku titulu u čak tri kategorije: za mladu, suhu, graševinu – Vrhunsku graševinu berbe 2020., šampionsku titulu za predikatno vino – Graševinu ledeno vino Hrnjevac iz 2018. te za najbolji pjenušac od sorte graševina – Maximo brut.

web stranice vinarija kutjevo

“U jakoj konkurenciji poput ovogodišnje, svaki je naš dostavljen uzorak osvojio zlato što je potvrda kako su vina u sjajnoj formi.

Polazeći od baznih, vrhunskih do premium i predikatnih graševina, spremni smo domaćem i inozemnom tržištu ponuditi vina koja se mogu mjeriti s bilo kojim svjetski priznatijim vinima”, govori glavni enolog Ivan Marinclin.

“Graševina je naša najprodavanija sorta, sorta koja se izvozi u daleko najvećim omjerima, a prisutna je i na najvećem broju svjetskih tržišta.

Iznimno nas veseli činjenica kako kupci prepoznaju kvalitetu koju nudimo. S istraživanjima potencijala graševine na različitim vinogradarskim položajima nismo završili, tako da nadaleko poznatim apelacijama Vinkomir, Hrnjevac, Vetovo možemo pridružiti i apelaciju Korija. Upravo sa spomenutog položaja gradimo jako posebnu priču u vidu izrazito limitiranih edicija vina koje tek predstoje izaći na tržište”, poručuju iz vinarije KUTJEVO.

INTERNATIONAL WINE CHALLENGE I BERLINER WINE TROPHY 2021.
Sezona međunarodnih vinskih ocjenjivanja je u punom jeku, a brojna vina kušana su na nedavno održanom Berliner Wine Trophy ocjenjivanju vina na kojem se ocjenjivalo oko 14 tisuća uzoraka vina iz cijelog svijeta, Kutjevo Graševina 0,75 berbe 2020. osvojila je zlatnu medalju.

Radi se o vinu koje svojom cijenom redovito predstavlja izvanrednu vrijednost za novac

U sklopu International Wine Challenge (IWC) ocjenjivanja vina, nekoliko stotina IWC sudaca tijekom dva tjedna ocjenilo je oko 15.000 uzoraka na slijepom kušanju. Brončane medalje osvojile su linije Kutjevo graševina 0,75 berbe 2020.,Vrhunska Graševina berbe 2020. te Maximo Oro berbe 2018.

Mnoštvo proljetnih zlatnih medalja predstavlja dobar uvod u promociju berbe 2020. graševina vinarije KUTJEVO koje su već na tržištu i dostupne svim ljubiteljima visokokvalitetnih vina.

MEĐUNARODNA NAGRADA ZA WEB DESIGN
Brojnim domaćim te međunarodnim priznanjima za vrhunska vina pridružila se i međunarodna nagrada za web design u kategoriji “Hrana&piće” na nedavno održanom Web Excellence Awards-u.

Redizajnirana online vinoteka na www.kutjevo.com/webshop najbolje je mjesto za kupnju nagrađivanih vina i upoznavanje s brojnim atraktivnim ponudama vinarije KUTJEVO.

Facebook Like Button