Ulje sjemenki grožđa doza zdravlja i snage na vašoj trpezi

Ulje iz sjemenki grožđa zdravlje je na vašem tanjuru.
Dok se svi brinemo oko pandemije i onoga što ona nosi na svjetskoj zdravstvenoj i ekonomskoj sceni vinarija Kutjevo uložila je u kreiranje funkcionalne prehrane te je uz svoja vrhunska vina iznjedrila visoko kvalitetno ulje od sjemenki grožđa.

Saznanja o ljekovitosti grožđa i njegovih sjemenki svakim se danom sve više ponovno otkrivaju

Štetni slobodni radikali smatraju se glavnim uzrokom nastanka oštećenja stanica u našem tijelu.

To su zapravo spojevi koji inače nastaju u našem organizmu i u umjerenim količinama ne predstavljaju nikakav problem ali pod utjecajem različitih vanjskih faktora ometaju i oštećuju rad našeg tijela odnosno stanica.

Ulje sjemenki grožđa vinarije KUTJEVO d.d. (2)

Zato su antioksidansi jedan od poželjnih svojstava u novijim funkcionalnim prehrambenim proizvodima kao što je to Ulje iz sjemenki grožđa vinarije Kutjevo.

Za uzgoj vinove loze, izuzetno je važan terroir koji uvelike utječe na kvalitetu grožđa

Ulje iz sjemenki crnih sorti vinarije Kutjevo su Pinot crni, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Alicante Bouschet, a grožđe dolazi s najboljih vinogradarskih položaja Korija, Vinkomir i Hrnjevac, poznatih po svojim geomorfološkim, klimatskim i biološkim bogatstvima koji utječu na kvalitetu te daju iznimnu kakvoću grožđu.

Mehaničkim postupkom prešanja suhih sjemenki grožđa dobiva se ulje bogato vitaminima, mineralima, antioksidansima i nezasićenim masnim kiselinama koje ima iznimno svojstvo zaštite i obnavljanja stanica.

Ulje sjemenki grožđa inovativni je funkcionalni prehrambeni proizvod

Ulje dobiveno isključivo mehaničkim postupkom prešanja suhih sjemenki grožđa, pod visokim pritiskom, bogato je vitaminima, mineralima, antioksidansima te linolnom kiselinom i nezasićenim masnim kiselinama poput omega 3 i omega 6, koje igraju važnu ulogu u funkciji mozga te normalnom održavanju zdravlja, regulaciji metabolizma i reproduktivnog sustava.

Ulje sjemenki grožđa vinarije KUTJEVO d.d.-1

Ulje sjemenki grožđa snažan je antioksidans, i do 50 puta snažniji od vitamina E te 20 puta učinkovitiji od vitamina C u uništavanju slobodnih radikala, štetnih molekula koje lutaju tijelom i oštećuju stanice.

Jedan od glavnih sastojaka su fitosterol, fenol i vitamina E koji djeluju u sinergiji i ulju sjemenki grožđa daju visok antioksidativni potencijal.

Istraživači su otkrili da 45 grama ulja sjemenki grožđa dnevno povećava dobar, HDL kolesterol i smanjuje loši LDL kolesterol, a dokazano je i da je ovo ulje čak nutritivno bogatije od popularnog maslinovog ulja.

Ulje sjemenki grožđa kralj na kuhinjskoj polici

Zbog svog laganog i nenametljivog mirisa savršeno je u receptima za tjesteninu i kolače u kojima vam treba glatka tekstura, a da vam ulje ne dominira okusom i mirisom.

U hrani ulje sjemenki grožđa izvrsno je kao dodatak različitim dresinzima, pečenju i svim onim receptima u kojima trebamo ulje koje ne gubi nutritivne vrijednosti pri termalnoj obradi niti postaje toksično. Naime, ovo ulje podnosi temperature do čak 216 Celzijusovih stupnjeva.

Ulje treba čuvati zaštićeno od utjecaja svjetla i temperature s obzirom da nije kemijski obrađeno.

ulje u kozmetici

Savjet više – obnovite kolagen uljem iz sjemenki grožđa

Izrada ulja iz sjemenki grožđa nekoć je bila dobro čuvana tajna, a danas nam vinarija Kutjevo ovaj vrhunski proizvod donosi na dohvat ruke.

Iako prvenstveno namijenjeno gastronomiji, ovo dragocjeno ulje možete koristiti i u njezi svoje kože. Možete ga primijeniti direktno iz ambalaže i uživati u njegovim umirujućim svojstvima..

Primjenom ovog blagotvornog ulja na koži obnavljat ćete kolagen, hidratizirat će te je, a smanjit ćete bore i eventualne sitne ožiljke.

Zaista ova uljna namirnica može slobodno spadati u hranu za bogove, jer grožđe to zasigurno jest već od davnina.

Facebook Like Button