Vino Maximo Oro osvojilo zlato na Mundus Vini Summer 2020

Vinarija Kutjevo opet je zasjala zlatnim sjajem na svjetskoj vinskoj sceni osvojivši vrhunskim cuveom Maximo Oro 2018 prestižnu nagradu na Mundus Vini Summer 2020., čak zlatnu medalju i tako potvrdila da je 2018. godina ona iz koje su se dobila vrhunska, kompleksna bijela vina.

vino grasevina chardonnay kutjevo maximo oro

Sva vina iz serije Maximo imaju ozbiljniji izričaj, no zna se da je sorta graševina apsolutni brend vinarije Kutjevo, no chardonnay berbe pokazuju kako vinarija Kutjevo ima pod kontrolom i segment proizvodnje visokokvalitetnih internacionalnih sorti.
Maximo Oro 2018 kupaža je graševine i chardonnaya, karakteristično svjež, a opet dovoljno karakteran i aromatskim profilom ugodno ispunjen.

vinarija kutjevo podrum vina bacve

Ovu skladnu vrhunsku kupažu žute boje i zelenkastog odsjaja odlikuju voćni mirisi krušaka i jabuka te cvijeća, a okusi tipičnog kutjevačkog teroara zaokružuju se kroz finu aromatiku s malo višim alkoholima. Svježina i mineralnost osjećaju se u skladnom tijelu s osvježavajućim i ugodnim kiselinama.

vinarija kutjevo stara bacva

I ako se pitate da li izabrati vina Kutjevo ovo je još jedna potvrda za odgovorom da, jer se u Maximo Oro i sva njegova lica i naličja vrlo lako zaljubiti. I stoga jedva čekamo još najmanje osam narednih stoljeća proizvodnje visokokvalitetnih vinskih kapljica vina iz vinarije Kutjevo.

Saznajte sve detalje ocjenjivanja:Maximo Oro 2018

Facebook Like Button