Dokumentarac „Remiks desetljeća: Najbolje od ’80-ih“

Prošlo stoljeće je skoro dvadeset godina iza nas, a ne prestaje nam biti izvorom inspiracije i fascinacije.

Bilo je to stoljeće ratova koje svijet do tada nije vidio, znanstvenih otkrića koja su poboljšala i produžila život ljudi, vrijeme kada je filmska umjetnost doživjela nevjerojatan uzlet, televizija ušla u sve domove svijeta, a internet zauvijek promijenio život kojeg smo do tada poznavali.

Unutar 20. stoljeća, posebno mjesto zauzimaju famozne ’80-te za vrijeme kojih su se spojile nevjerojatne modne kombinacije, neobične frizure koje danas (unatoč suprotnim očekivanjima) doživljavaju povratak na scenu, vrijeme kada je završio Hladni rat, pao Berlinski zid…

remiks-desetljeca-1

Dokumentarna serija „Remiks desetljeća: Najbolje od ’80-ih“ koja počinje s emitiranjem 14. studenog u 21:05 na National Geographic-u, prikazat će najveće trenutke američkog desetljeća dekadencije u kojem je sve moralo biti veliko i pompozno; od jastučića na ramenima do bankovnih računa.

remiks-desetljeca-2

Pozitivno ozračje prepuno optimizma uz bok s velikim profitom, kojeg je paralelno pratila i eksplozija luksuznih brandova i neograničenih kredita, stvorilo je društvo koje je toliko neizmjerno trošilo i koje se u potpunosti prepustilo konzumerizmu.

Američki predsjednik Ronald Reagan borio se za povratak konzervativnih vrijednosti, dok je u isto vrijeme pop scena bujala umjetnicima koji su probijali granice poput Madonne.

remiks-desetljeca-3

Najnovije kabelske mreže CNN i MTV pokrivale su sa svojim informacijama sve dijelove svijeta ostavljajući duboki trag i povezujući njihove konzumente na do tada nezamislivim razinama.

Danas ’80-te predstavljaju jedan san, pogotovo nakon velike financijske krize u prvom desetljeću 21. stoljeća, na kojeg se gleda s nostalgijom i čežnjom spram bezbrižnosti i prosperiteta.

Uz dopuštenje: Impressum komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button