Dom Pérignon i za ove blagdane

Najpoznatiji svjetski šampanjac Dom Pérignon oduševit će vas i za ove blagdane.

Dom Pérignon krasi profinjenost i elegancija do posljednjeg mjehurića. Za kraj godine, sebi i svojim najmilijima poklonite specijalno limitirano izdanje dva šampanjca koje je kreirala ova svjetski poznata šampanjska kuća. Uz blagdanski ručak, za kraj godine ili kao poklon, šampanjac Dom Pérignon odabir je koji će svojim jedinstvenim mjehurićima zagolicati svačije nepce.

U suradnji s njemački apstraktni umjetnik Michael Riedel, Dom Pérignonom osmislio je ambalažu za limitiranu seriju u kojoj su dva plemenita vina – Dom Pérignon Vintage iz 2006. i Dom Pérignon Rosé iz 2004.

dom-perignon-rose-vintageZa limitiranu seriju u kojoj su Vintage Blanc iz 2006. i Rosé Vintage iz 2004. Michael Riedel izradio je uzorak koji se sastoji od slova D i P iz Dom Pérignona koja su presložena i naslagana jedno na drugo stotine puta, čime je nastao jedinstven umjetnički oblik. Uzorak se sastoji od više slojeva koji predstavljaju godine dozrijevanja i složenost vina. Dizajn Michaela Riedela osmišljen je tako da odražava preobrazbu Dom Pérignona tijekom vremena sazrijevanja vina s talogom.

Dom Pérignon ima dugu suradnju s dizajnerima i umjetnicima kao što su Björk, Chris Cunningham, Jeff Koons, David Lynch, Karl Lagerfeld i Iris Van Herpen te zajedničke kreativne projekte s Robertom Wilsonom i Langom Langom.

Više od tri stoljeća kasnije, kuća Dom Pérignon odražava vizionarski pristup koji je imao njezin osnivač, odiše vrhunskom kvalitetom i neusporedivim osjećajem koji dovodi do bestežinskog stanja, prozračnog bogatstva i podanosti od prvog dojma sve do dugotrajnog završetka.

O šampanjcu
Prvi dojam odaje blagost čistog, prozračnog i svijetlog bukea. Potom se otkrivaju cvjetni i voćni pastelni tonovi koji ubrzo prelaze u tamniju boju kandiranog voća, svježeg sijena i prepečenca s tragovima slatkog korijena. U ustima se otkriva bogatstvo okusa vina – umjerenog, sočnog i cjelovitog u svojoj srži. Tekstura vina klizi i širi se i ono postaje složenije i intenzivnije, svilenkastije više nego kremasto. S vremenom se cjelina stapa u izvanrednu gorkost s nijansom slanog okusa.

Uz dopuštenje: Laurus dan (sve fotografije)

Facebook Like Button