Film Joker uzeo 11 nominacija za Oscara u 2020.

Početkom veljače, točnije 9.2.2020. počinje dodjela nagrade Oscar u Los Angelesu, i to 92. put u povijesti kada će se holivudska elita sjatiti u Dolby Theatreu, a ove je godine najviše nominacija za jednu od najvažnijih nagrada u svijetu filma odnio film Joker.

Film Joker nominiran je u 11 kategorija, među kojima su i one za najbolji film, najbolju mušku glavnu ulogu te najbolju režiju, za koju je zaslužan Todd Phillips.

Arthur Fleck, kojeg utjelovljuje Joaquin Phoenix u ulozi JOKERA prešao je $1 milijardu zarade na kino blagajnama diljem svijeta, čime je postao prvi R-rated film u povijesti kojem je to uspjelo.

Joker je oborio i nekoliko rekorda na domaćim kino blagajnama. Do sada ga je u Hrvatskoj pogledalo nešto oko 225.000 gledatelja, s ukupnom zaradom od 8.080.223 kn, što je najbolji rezultat studija Warner Bros svih vremena u Hrvatskoj!

Novi je JOKER već i prije premijere dočekan hvalospjevima, tako da ovaj rezultat nije iznenađenje. Radi se o neispričanoj, samostalnoj priči o jednom od najpoznatijih i najozloglašenijih negativaca.

To nije Gotham niti Joker kakve poznajemo sa stranica ili ekrana. Ovo je originalni prikaz podrijetla ovog zloglasnog lika, priča o nemiru čovjeka na rubu koji je poput svog grada, i vjerojatno zbog njega, sve bliže ponoru: Arthuru Flecku.

Joker je kritički fantastično prihvaćen od gledatelja, također, ostaje vidjeti koliko će prestižnih zlatnih kipića odnijeti na skorašnjoj dodjeli Oscara.

Uz dopuštenje: Blitz (sve fotografije)

Facebook Like Button