Finski hoteli

Turistička idila na sjeveru Europe namijenjena istinskim pustolovima i zaljubljenicima u aktivni odmor.

Zemlja tisuće jezera, netaknute prirode i čudesne povijesti privlači velik broj turista iz cijeloga svijeta. Poklonici skijanja ovdje dolaze u zimskim mjesecima uživati u snježnim radostima, nautičari istražuju razvedenu obalu Finskog zaljeva, a ljubitelji povijesnih znamenitosti ostatke Vikinške kulture.

Ne čudi stoga što se Finska može pohvaliti velikim brojem smještajnih jedinica, pa od hladnog sjevera do temperaturno ugodnijeg juga nudi stotine hotela i apartmana za turiste svih generacija i financijskih mogućnosti.

Mnogi hoteli u Finskoj ponose se iznimno visokim standardom koji uključuje vrhunsku uslugu. Oni nerijetko dolaze u kombinaciji s bazenima, tradicionalnim finskim saunama i spa zonom za potpuno opuštanje, a za takve smještajne kapacitete treba izdvojiti i oko 100 eura po osobi i noćenju.

U zemlji je razvijen i eko turizam, pa su osobito popularna noćenja na tradicionalnim finskim farmama u ljetnim mjesecima – gdje putnici mogu iz prve ruke saznati kako živi “običan narod“.

Omiljena turistička poslastica je i noćenje u igluima u Laponiji – domu Djeda Božićnjaka – koji su načinjeni od snijega i leda. Temperature u ovakvim smještajnim jedinicama znaju pasti i ispod ništice, no svi gosti dobivaju tople vreće za spavanje, pa nema brige oko mogućeg smrzavanja.

Valja imati na umu da takvi hoteli ne nude svoje usluge tijekom cijele godine – već su za javnost otvoreni od prosinca do travnja – ovisno o vremenskim prilikama. Također, prethodne rezervacije su uvijek dobrodošle – osobito u skijaškoj sezoni.

5 Wish preporuka:

HOTEL: KAMP
LOKACIJA: Helsinki (Pohjoisesplanadi 29)
KONTAKT: tel.: +358 9 576 111; e-mail: hotelkamp[at]hotelkamp.fi

HOTEL: SCANDIC KUOPIO
LOKACIJA: Kuopio (Satamakatu 1 )
KONTAKT: tel.: +358 17 195 111; e-mail: kuopio@scandichotels.com

HOTEL: SNOW CASTLE
LOKACIJA: Kemi (Kauppakatu 29)
KONTAKT: tel.: +358-16-258 878; e-mail: sales at visitkemi.fi

HOTEL: SOKOS HAMBURGER BORS
LOKACIJA: Turku (Kauppiaskatu 6)
KONTAKT: tel.: +358 2 337 381; e-mail: hamburgerbors.turku@sokoshotels.fi

HOTEL: RANTASIPI EDEN
LOKACIJA: Nokia (Paratiisikatu 2)
KONTAKT: tel.: +358 3 280 1111; e-mail: eden.rantasipi@restel.fi

Facebook Like Button