Fraktal Beauty: hrvatska inovacija i olakšanje za kožu u menopauzi

Svaka žena kroz menopauzu prolazi različito. Hormonalne promjene su zahtjevne i mogu u život unijeti brojne nedoumice pa čak i ozbiljna stanja koja zahtijevaju liječničku podršku.

Koža u tom periodu postaje osjetljivija na vanjske utjecaje među kojima su atmosfersko onečišćenje, UVA/UVB zračenje, te plavo svjetlo kojemu smo neprestano izloženi. Osjetljivost, suhoća i dehidracija, akne u odrasloj dobi, gubitak elasticiteta i pojava bora – sve su to problemi koji postaju izraženiji u menopauzi.

fraktal_winnow_oil

Hrvatski brend Fraktal beauty predstavlja inovativne formule koje donose olakšanje koži u menopauzi

Fraktalov tim je nekoliko godina radio na razvoju proizvoda koji targetiraju najčešće probleme zahvaćene hormonalnim promjenama. Osnivačica brenda, Tea Višek, pojašnjava da je od ideje do realizacije prošlo nekoliko godina, ponajprije zbog neovisnih testiranja bez kojih nije htjela proizvode staviti na tržište.

„Svi naši proizvodi su prošli rigorozne testove koji su dokazali djelotvornost formulacije, ne samo pojedinih sastojaka. Moderan način života zahtijeva i drugačiji pristup koži. Izloženi smo pojačanom UVA/UVB zračenju koje može izazvati ozbiljne i vidljive i nevidljive promjene.

Onečišćenje u zraku ili pušenje dodatno slabe zaštitnu barijeru kože. Testiranje je dokazalo da smo dobili senzaciju. Naš uljni serum Winnow djeluje na staničnoj razini potičući mikrocirkulaciju i uspijeva za čak 104% oporaviti oštećenja koja je izvazvalo UVA/UVB zračenje.

Za čak 61% se koža uspjela oporaviti od urbanog onečišćenja i stanice su bile za 39% manje oštećene djelovanjem ostalih onečišćivača poput duhanskog dima.

fraktal_sterling_serum

Ključni sastojak je Niacin koji uz pomoć mentola omogućuje dublje prodiranje u kožu, a pritom ne izaziva dodatne valove vrućine koji su sami po sebi problem u menopauzi. Niacin je sastojak koji je ključan za gotovo sve biološke procese u tijelu. Winnow zato koži donosi toliko potreban detoks i regeneraciju. Najbolje ga je na kožu nanijeti prije spavanja jer pridonosi prirodnoj regeneraciji i beauty sleep dobiva sasvim novo značenje uz Winnow“, pojašnjava Tea Višek.

W:Zanimalo nas je koje još posebnosti kože u menopauzi Fraktal beauty pomaže riješiti

„Nagli gubitak estrogena izaziva šok za cijeli organizam i te promjene budu prilično vidljive i na koži. Stanjivanje, suhoća i dehidracija su najčešći problemi. Vrlo često se javljaju i sklonost iritacijama pa čak i akne iako ih žena možda nikad prije nije imala.

fraktal_untainted_serum

Mi smo uspjeli razviti proizvode kojima ponajprije želimo pomoći koži u tom periodu da ostane zdrava, a posljedično i lijepa. Osim seruma Winnow, razvili smo i Anti Irritation Serum with Silver koji umiruje iritacije. Iritacije su dosta čest problem kod hormonalnih promjena i mogu biti prilično neugodne.

Ovaj serum umiruje kožu, a rezultati ispitivanja su dokazali da smanjuje osjećaj peckanja, crvenila i suhoće za oko 80%, a istodobno je isti rezultat postignut za osjećaj elastičnosti i hidratacije.

kozmetika fraktal_argent_defense_spray

Untainted Anti-Pollution Serum djeluje metodom koju smo nazvali „vodeni jastuk“. Koži pruža iznimnu hidrataciju i stvara zaštitni sloj koji ne propušta brojna atmosferska onečišćenja koja kožu dodatno iscrpljuju. In vivo i in vitro studije su pokazale da je za 90% smanjeno prodiranje atmosferskog onečišćenja u kožu, a za čak 98% je omogućeno odstranjivanje istih onečišćivača s površine kože. Dakle, riječ je o idealnom primeru ispod šminke za modernu ženu“, ističe Tea Višek.

Inovacija koja je izazvala puno pitanja prilikom predstavljanja brenda je proizvod koji smanjuje utjecaj tzv, plavog svjetla. Plavo ili HEV svjetlo je svako umjetno svjetlo kojemu smo izloženi čak i više nego UVA ili UVB zračenju.

fraktal_lucent_serum

Nismo ni svjesni da upravo ta vrsta svjetla stanice kože može oštetiti i jače nego izloženost suncu. Tea Višek kaže da je Lucent je razvijen kako bi kožu zaštitio i oporavio. Testiranja pokazuju da je postignuta 35% zaštita od oksidativnog stresa (ROS) izazvanog plavim svjetlom i 22% zaštite od pojave hiperpigmentacije.

Uz to, Lucent se zbog svoje boje može nositi i kao tonirana krema jer uz nju ten postaje ujednačen i dobiva lagano preplanuli, zdraviji izgled. I dok je većini drugih proizvoda potrebno i do dva mjeseca korištenja da bi pokazali rezultate, linija za njegu tijela Mend je izazvala oduševljenje čak i nakon prvog korištenja. Primarna namjena joj je opuštanje jer je obogaćena CBD uljem, uljem lavande i magnezijem.

fraktal_mend_massage_butter

Maslac za tijelo, sol za kupanje i sprej s magnezijem spoj su za nježnost prema tijelu nakon stresnog dana ili pojačane tjelesne aktivnosti.

Iako je Fraktal nastao kako bi promijenio odnos prema koži u menopauzi, Tea Višek ističe da je ovo kozmetika koja se može koristiti u svim periodima života.

kozmetika sol za kupanje fraktal_mend_bath_salt

„Štetne posljedice izlaganja suncu ili umjetnom sunčanju kože su vidljive i kod mlađih, problemi s aknama su najizraženiji u pubertetu, a hidratacija kože je važna uvijek. Plavom svjetlu su jako puno izloženi upravo mladi.

Zato vjerujem da će Fraktal otkriti svi oni koji žele svojoj koži priuštiti dokazano djelotvorne formulacije“, kaže Tea Višek.
Fraktal beauty je trenutno dostupan putem web shopa

kozmetika fraktal_mend_body_spray

Uz dopuštenje: Ambrela komunikacije

Facebook Like Button