Galerije Amsterdama koje se ne propuštaju

Amsterdam je po mnogočemu jedinstven grad, od predivne vizure, restorana, jedinstvenih četvrti do svoje povijesti koja je nepresušno vrelo zanimljivih događanja iz prošlosti.

Ono po čemu je ovaj grad još izuzetno zanimljiv je njegova kulturna scena koju čine mnogobrojne, fantastične umjetničke galerije koje su meta ne samo brojnih umjetnika, umjetničkih kritičara i stručnjaka već i posjetitelja koji ih razgledavaju kao svojevrsni fenomen ili zaista s željom za kupnjom umjetničkih predmeta.

U šetnji Amsterdamom izdvojili smo nekoliko najzapaženijih i najposjećenijih galerija ovoga grada.

Villa del Arte Amsterdam

Galerija Villa del Arte

Galerija Villa del Arte je jedna od najboljih suvremenih umjetničkih galerija u ulici Nieuwe Spiegelstraat, a ima i svoje podružnice u Barceloni i Palm Beachu.

Ako ste ljubitelj fotografija, slika ili velikih metalnih skulptura morate pod obvezno posjetiti ovu galeriju.
Među fotografima, koji izlažu u ovoj popularnoj galeriji, nalaze se nadaleko poznati Jean-François Rauzier tvorac hyper fotografije, Willy Rojas iz Barcelone te Françoise Nielly koji je poznat po ekspresivnim portretima nacrtanim s fluorescentnim uljima.

U galeriji radi ljubazno i obrazovano osoblje a ako se odlučite za jedan od eksponata za njih dostava izvan zemlje nije nikakav problem.

Cobra art gallery

Galerija Cobra art

Ova galerija osnovana je 1983. godine kao veleposrednik u prodaji umjetnina danas, a danas je perjanica na polju B2B poslovanja.
Galerija radi s mnogim svjetski poznatim fotografima i umjetnicima kako bi u svojoj ponudi imala uvijek izvrsne kolekcije fotografija, skulptura i moderne umjetnosti.

Galerijski predmeti, koji su izloženi unutar ovog umjetničkog hrama, danas mogu biti viđeni u različitim zanimljivim kombinacijama primjerice mogu biti sastavljeni od smole, stakla, metala, a žarkih boja ne nedostaje što ih čini privlačnima brojnim ljubiteljima avangardne umjetnosti.

Za razliku od umjetnika u ovoj galeriji stručnjaci razmišljaju o završnom dojmu eksponata, kada će odabrana umjetnina završiti u nekom interijeru.

Stoga pomažu pri odabiru pravog komada zbog boja i stila uređenja u uredu ili domu.
Upravo zbog takvog pristupa ova je galerija omiljena među dizajnerima interijera, arhitektima i ljubiteljima umjetnosti.

Umjetnički komadi koji su odavde krenuli u svijet nalaze se u najluksuznijim hotelima i kućama, kao i buticima visoke mode i mnogobrojnim korporacijskim uredima.

So ART gallery

Galerija So ART

Ova galerija je specijalizirana za slike, crteže, bakroreze i skulpture široke palete modernih umjetnika od Picassa, do vrhunskog kipara Miróa, slikara Dalia, Chagalla, Warhola, Matissea i brojnih drugih.

Osnivač i vlasnik Cornelis Claudius Spruyt Veas i njegov tim rade s brojnim komercijalnim ali i privatnim kolekcionarima umjetnosti. Galerija prodane umjetnine dostavlja diljem cijelog svijeta te garantira sigurnu dostavu pred kućna vrata.

Renssen Art

Galerija Renssen Art

Galerija Renssen Art smještena je u samom srcu umjetničkog dijela grada u Amsterdamu.
Ovdje možete razgledati ili odabrati predivne litografije, slike i skulpture svjetski poznatog danskog umjetnika Erika Renssena koji slika portrete, mrtvu prirodu i sve što uzbuđuje njegovu ogromnu maštu.

U galeriji uz svoja dijela izlaže Picassove litografije i grafike zbog kojeg dolaze mnogi ljubitelji ovog jedinstvenog umjetnika iz cijelog svijeta.

Ono što čini posjet ovoj galeriji jedinstvenim iskustvom jest upravo kombinacija izložaka ovih dvojice osebujnih umjetnika s djelima koja su uokvirena u ručno rađenim okvirima.

Dutch Accent

Galerija Dutch Accent

Ova šarmantna, malena galerija u samom centru Amsterdama fokusirana je na vizure Nizozemske, koje su naslikali odabrani svjetski umjetnici, različitih načina izričaja od modernog, apstraktnog do klasičnog i realističnog.

Kolekcija se stalno mijenja tako da će svaki posjet rezultirati novim iskustvom. Umjetnost inspirirana nizozemskim karakterom predstavlja savršeni poklon za prijatelja ili za oplemenjivanje doma stoga je ova galerija neizostavno iskustvo u obilasku.

Fotografije svih galerija: službene stranice Facebook

Facebook Like Button