Raskošni muzeji veličanstvenog Pariza

Pariz je svakako prijestolnica muzeja koje svaki posjetitelj ovog grada ima na pameti za obvezni obilazak kada se spomene glavni grad prekrasne Francuske.

Louvre muzej, Muzej Orsay i Centre Pompidou su poznati svjetski muzeji umjetnosti. Otkrijte naš izbor najboljih muzeja u Parizu koji su nas oduševili a vjerujemo da će i vas.

Kada ste u posjetu Parizu, svakako provjerite koje su sve izložbe u tijeku unutar muzeja, jer su uvijek iznimno zanimljive, a preporuka je kupiti karticu za pariške muzeje Paris Museum Pass koje kanite posjetiti, kako biste uštedjeli vrijeme ne čekajući u ponekad beskonačno dugim redovima.

Muzej Orsay


Smješten je na spektakularnoj željezničkoj stanici Orsay iz 1900. godine, a muzej umjetnosti iz 19. stoljeća.
Muzej Orsay jednostavno morate vidjeti. Njegove impresionističke i postimpresionističke zbirke slika i remek djela učinit će posjet Parizu nezaboravnim. Čak i ako niste preveliki ljubitelj impresionističkih djela izlošci su toliko različiti i zanimljivi da ćete zasigurno pronaći nešto što će vam osvojiti srce.

Muzej Louvre


Jedan od najspektakularnijih svjetskih umjetničkih muzeja, Louvre je svakako i najposjećeniji s čak 8 milijuna posjetitelja svake godine.
Smješten u nekadašnjoj Palači francuskog kralja, Louvre je najpoznatiji i po slici koja prikazuje Mona Lisu, slikara Leonarda da Vincija. U njemu se mogu vidjeti i mnoge druge prvoklasne slike iz Italije, Francuske, Nizozemske i Flandrije, te Engleske.
U ovom muzeju izložene su i vrhunske zbirke arapske, egipatske, grčke i rimske umjetnosti.

Centar Pompidou


Iako je manje poznat od muzeja Louvre i Orsay, Le Centre Pompidou vrijedi svakog odvojenog vremena. Smješten u središtu vrlo živahne pariške četvrti ima predivan pogled na taj dio Pariza, a izlaže odvažne moderne umjetničke zbirke.

Zbog spomenutog fantastičnog pogleda predlažemo vožnju vanjskim stubama do samog vrha zgrade kada će ispred vas osvanuti prekrasan panoramski pogled na krovove ovog romantičnog grad te briljantan Eiffelov toranj koji blista u daljini.

Muzej d’Orsay
62, rue de Lille
75343 Paris Cedex 07
Francuska

Muzej du Louvre
Palača Royal
75058 Paris
Francuska

Centar Pompidou
19 Rue Beaubourg,
75004 Paris,
Francuska

Facebook Like Button