Madame Tussauds Amsterdam

Poznati muzej svjetskog glasa pronašao je jednu od svojih lokacija u samom centru Amsterdama u Nizozemskoj.

Ovaj poznati muzej voštanih figura s matičnim središtem u Londonu (Velika Britanija) posjeduje mnogobrojne ogranke u svim većim svjetskim metropolama. Jedan od najraširenijih muzeja u svijetu svoje obožavatelje ima gotovo na svim kontinentima, a nalazi se na listi najzanimljivijih muzeja svijeta. Ukoliko posjećujete Amsterdam nikako nemojte propustiti ovu važnu atrakciju koja je nezaobilazan dio kulturološke baštine Amsterdama. Sam muzej smješten je u strogom centru Amsterdama u glavnoj ulici Dam kojeg zbog specifične arhitekture nikako ne možete promašiti.

marilyn

Kako je nastao muzej

Povijest nastajanja ovog muzeja seže od prije 200 godina. Za prve korake pri stvaranju ovog muzeja imali su dr. Philippe Curtius i njegova štićenica Marie Grosholtz. Ljubitelji umjetnosti svoje izložbe mijenjali su u skladu političke scene koja je tada vladala u državi, a pokušavali su u svojim izložbama odraziti stanje političke scene u državi. Dama iz Francuske koje je itekako važna za nastajanje ovog muzeja Marie Grosholtz živjela je sa svojom obitelji kod dr. Philippeom za kojeg se smatra da joj je kasnije postao i supružnik. U zajedničkom životu naučila je modelirati, a kasnije preuzima veliki dio posla u muzeju te postaje vrsna majstorica u tom poslu. Život ju je kasnije odveo u London gdje je imala priliku otvoriti svoj mali muzej koji je danas u vlasništvu Merlin Entertainments grupe. Njezina voštana figura nalazi se na samom ulazu u londonskom muzeju stoga je nikako ne propustite poslikati. Zbog ove žene današnje stanovništvo ima prilike uživati u mnogobrojnim voštanim figurama koje su replika poznatih osoba.

Što se može vidjeti u muzeju

Svi posjetitelji poznatih muzeja koji nikada nisu imali prilike upoznati željenu slavnu ličnost imaju se prilike bok uz bok fotografirati sa slavnim pjevačima, glumcima, sportašima i važnim osobama iz javnog svijeta i povijesti. Najpoznatija lica svijeta okupljena su na jednom mjestu oduševljavaju brojne turiste iz cijelog svijeta kojima makar samo i muzeju, na trenutak ostvaruje željeni san. Poznate muzeje možete pronaći u sljedećim gradovima: Amsterdam, Berlin, London, Praque, Wien, Hollywood, Las Vegas, New York, Orlando, San Francisco, Washington D.C., Bangkok, Beijing, Shanghai, Tokyo, Wuhan, Blackpool i Sydney.

Više informacija o muzeju Madame Tussaud u Amsterdamu.

Korisne informacije

• Cijene ulaznice za odrasle osobe kreću se između 18-22 Eura
• Cijene ulaznice za djecu kreću se između 14-18 Eura
• Ukoliko posjetite muzej iza 15 h, karta je jeftinija dodatnih nekoliko eura
• Radno vrijeme muzeja je od 9:00h – 17:00h
• Zabranjeno je unositi hranu i predmete zbog oštećenja voštanih figura

Autor: Marina Jakšić
Fotografije:
InSapphoWeTrust (Marilyn)
Loren Javier (Kleopatra)

Facebook Like Button