Shopping u New Yorku – otkrivamo najbolje dućane za kupovinu

New York je pravi raj za sve šopingholičare, a ovaj put vam donosimo izabrana i najbolja mjesta za kupovinu te popis dućana koje preporučuju stanovnici ovog grada, a koja nisu poznata turistima.

New York je grad prepun dućana i sav je tekstil jeftiniji i do 40, 50% u odnosu na Europu. U gradu koji ne spava mogu uživati svi ljubitelji shoppinga ali i oni koji samo opet žele malo obnoviti svoju odjeću u ormarima.

new york city shopping

Dućani i njihovi izlozi u New yorku znaju izgledati kao prava mala umjetnička djela i svakako ih treba obići kao dio života ovog predivnog grada, jer ipak neki od njih čine kultna mjesta za ludu kupovinu.

Pogledajte gdje možete pronaći jako dobra sniženja, ali i jako kvaltetne stavri koje ćete poželjeti imati u svojoj garderobi

new york dućani

1) Ako možete savršeno lijepe stavrčice možete pronaći u centru Barneys New York

Svatko u New Yorku tko voli posljednju riječ mode za aktualnu sezonu spomenutiće da je shopping u Barneysu, na Madison Aveniji, pravo mesto za kupnju dizajnerskih stvarčica i odjeće.

U donjim katovima centra su sofisticirani i vrlo skupi dućani poput Pradinog i ostalih kretaora koji su namenjeni onima dubljeg džepa, a skupocjene trgovine nižu se i na gornjim katovima gdje možete pronaći Miu Miu haljine ili odlične traperice Habituala.
660 Madison Ave. at 61. st St.

Strand knjižara

2) Pregledajte 25 kilometara knjiga – Strand dućan sa knjigama

Osnovana 1927. godine, ova knjižara danas čini najjeftiniju second hand knjižaru u gradu. Možete pronaći knjige od znanstvene fantastike, krimića do stripa. Ljubitelji knjiga ovdje će se zadržati danima.
828 Broadway at 12th St.

shopping New York

3) Velika imena kriju su u Bloomigdale’s-u

U ovom predivnom dućanu svaki dan je gužva kao da ste na sredini Times Square-a subotom. Na nekoliko katova možete pronaći odlično ocjenjene američke brendove koji su i više nego puno jeftiniji nego kada ih kupujete u Europi.
1000 Third Ave at 59. th. St

new york kupovina shopping

4) Uštedite u Century 21

Na ovom kultnom mjestu možete pronaći mnoga brojna dizajnerska imena na jednom mjestu i a cijene su snižene do maksimuma. Naći ćete tamo apsolutno sve što vam treba.
22 Carland St. blizu Broadway-a

Rockefeller Plaza, New York, United States

5) Povratak klasika – FAO Schwarz

1862. godine Njemački imigranti Frederik Augusto Otto Schwarz počeo je uvoziti u New York najbolje i najpoželjnije igračke iz Europe. U trenutku kada se ovaj kultni dućan, koji je bio otvoren na 5. Aveniji zatvorio mnogi su bili razočarani i tužni, obzirom da je ova trgovina bila najbolje mjesto za kupovinu igračaka u New Yorku.

No, veselje se vratilo na lica svih ljubitelja igračaka, naročito djece, jer se FAO Schwarz otvorio ponovno. Danas ćete tamo ponovno pronaći najbolje igračake na svijetu, ali i neodoljive slastica i slatkiše.
30 Rockefeller Plaza

6) Europski stil – H&M

Švedski lanac popularnih odjevnih predmeta s neodoljivo niskim cijenama jedan je od poželjnijih dućana u New Yorku za shooping. Niske cijene i dobar dizajn čine metu svakog šopingholičara.
640 Fifth Ave., near 51st St.

new york shopping meka

7) Raj s dućanima – Madison Avenue

15 blokova zgrada prepunih dizajnerskih dućana – od Calvin Klaina, Jean -Paul Gaultiera, Giorgio Armanija pa sve do odličnih dizajnerskih butika poput Prade, Hermesa, Chanela. No, ako ste u žurbi a opet bi sve htjeli pogledati i proći New York ima riješenje. Na kraju 5. avenije pronaći ćete dućane poput Saksa, Bendel’s-a i Bergdorf’s-a koji imaju sve marke koje želite razgledati. Tamo ćete pronaći čak i Versace i Fendi dućan kojih primerice ne možete naći na Madison Avenue.

Korisne informacije

Robne kuće rade od 10.00 do 18.00 svakim danom, osim nedjelje kada rade od 12.00 do 17.00.
Porez od 8,375% se plaća na svu potrošačku robu (osim cipela i odjeće u vrijednosti do 110$) te povrat poreza nije moguć.

Facebook Like Button