Glamurozni ili minimalistički izgled doma postignite bojama i određenim detaljima

Kako u modi tako i u interijerima neki su trendovi sezonski dok su pojedini popularni čak nekoliko godina.

U svoj interijer ne morate unositi velike promjene kako bi uvijek bili u trendu. Moderan interijer lako ćete postići trendi detaljima poput zavjesa, tepiha i tapisona, dekorativnih jastuka ili upečatljivih komada namještaja.

fotelje interijer

Prepoznavanjem trendova koji vladaju u 2020. ovaj će zadatak postati puno lakši.
Pogledajte mini vodič kroz dekorativne trendove i savjete kako postići uvijek moderan i udoban prostor vašeg interijera.

tepisi-pod-02

Apstraktni detalji

Svoj dom lako ćete pretvoriti u mini umjetničko djelo odabirom tepiha ili ambijentalne rasvjete inspirirane apstraktnim dizajnom.
Glavni cilj ovakvog uređenja je stvaranje osobnosti doma, a što se najjednostavnije postiže geometrijskim oblicima raznolikih boja.
Tepisi ručne izrade svakako spadaju među najvrjednije i najkvalitetnije proizvode koje možete imati u interijeru.

Kada svojim zanimljivim i apstraktnim šarama sagovi i tepisi ukrašavaju prostor, ponekada su dovoljni da cijeli interijer dobije umjetnički karakter
Trend korištenja apstraktnih detalja slavi veselu nesavršenost doma, a često se naglašava odvažnim bojama kao što su crvena, plava te senf nijansa.

tepisi-pod-03

Udobnost i toplina u domu

Kako bi dom bio u trendu, ali i imao neophodnu toplinu dok u njemu boravimo uređujte ga s fokusom na udobnost.
Dojam komfora najlakše se postiže dodavanjem dekorativnih ukrasa u nijansama ružičaste ili smeđe boje.

tepisi-pod-01

Tako, primjerice, interijere možete oplemeniti mekanim zavjesama, jastucima ili tabureima neutralnih boja koji će se vizualno stopiti s ostatkom prostorije, bez remećenja njenog sklada.

Dodatni osjećaj topline i intimnosti postiže se korištenjem prigušenog svjetla, a svaki interijer tako će postati prava oaza za opuštanje.

tepisi-pod-04

Dodir glamura daje domu neophodni šarm

S druge strane, kraljevski i glamurozan pečat svakom interijeru pružit će tepisi i primjerci namještaja odvažnih boja s dodatkom upečatljivih detalja i sjajnih površina.
Boje kojima se najlakše postiže ovakav dojam su plava, oker žuta, brončana i crvena.

stol interijer soba dnevni boravak

Posebno su popularni dekorativni dodaci zlatnog sjaja te umjetna krzna i kože koje postavljanjem u prostoriju automatski asociraju na glamur proteklih vremena, a koji jednako izvrsno funkcionira i danas te će i u godinama koje slijede prostorije činiti luksuznijim.

tepisi-pod-05

Minimalizam

Pojednostavljivanje svih aspekata života s ciljem posvećivanja onome što vam je najvažnije, uključuje minimalizam kao nit vodilju pri opremanju interijera.
Minimalizam se postiže uporabom klasičnih i jednostavnih predmeta čiju bazu čine neutralne nijanse.

Primjećujemo da su siva i bijela još uvijek vladarice interijera, ali danas je tu i klasična plava – od strane struke odabrana za boju 2020. godine.

kupaona kupaonica

Toplinu pak dodajte nijansama žute i bež koje se jednostavno uklapaju u kupaonice i kuhinje modernog dizajna.

Ipak, najveći doprinos dodat će dnevnoj i spavaćoj sobi, a kombinirane s jednobojnim tepisima i zavjesama minimalistički uređenim interijerima pružit će dojam udobnosti.

Uz dopuštenje: Möbel Landu – Conor (sve fotografije)