Grad svetog Nikole blagdanska bajka u Zagrebu

Blagdanska bajka počinje druženjem sa zaštitnikom djece i pomoraca.

Blagdani su sve bliže gradu Zagrebu. Djeca s velikim nestrpljenjem očekuju dolazak Svetog Nikole. Ovaj zaštitnik mališana i pomoraca stoljećima je inspiracija kojoj se veselimo početkom svakog prosinca. Upravo nas njegov dolazak uvodi u vrijeme sreće i blagostanja.

Posljednjih godina prava čarolija koju jedva čekamo je jedinstveni Grad Svetog Nikole prepun mašte, ljubavi i dječjeg veselja. Svoja vrata Grad otvara u srijedu 5. i četvrtak 6. prosinca u zagrebačkom hotelu Academija (Cascade) od 16 do 20 sati.
ULAZ ZA GRAĐANSTVO JE BESPLATAN, DOBRODOŠLI!

sv-nikola-1

Grad svetog Nikole donosi nesvakidašnju predbožićnu priču i ispunjenje snova naših najmlađih. Igra, darivanje, tematske radionice te druženje sa sportskim zvijezdama samo su dio čarolije koja nas vodi u čarobni svijet Svetog Nikole.

U 700 kvadratnih metara velikom Gradu najmlađe će dočekati upravo Sveti Nikola uz tradicionalno fotografiranje.

sv-nikola-2

Mališani će nakon druženja sa svojim zaštitnikom moći sudjelovati u edukativnom programu koji potiče kreativnost te kroz razne zadatke, igru i nagrade podiže svijest djece o važnosti održivosti naše planete u radionici pod vodstvom udruge Abeceda roditeljstva, Biolivinga te Najsretnija beba, zatim kroz kulinarski show koji ih uči pravilnim prehrambenim navikama, a važnost tjelesne aktivnosti od najranije dobi savladavati će kroz igru u sportskim radionicama pod vodstvom vodstvom Sportske akademije SPARQ.

Tu su i gosti iznenađenja, neke od najvećih hrvatskih sportskih zvijezda poput Zlatka Dalića, Gorana Ivaniševića, vaterpolista Mladosti te momčadi GNK Dinamo i svima znanog Luke Nižetića koji će druženjem i zajedničkim igrama zasigurno razveseliti brojna dječja lica.

Doživljaj prave bajke i čarobnog Grada Svetog Nikole upotpunit će glazbeni nastup popularanog dječjeg zbora Zagrepčanke i dečki i Rok akademije iz Zagreba te nastupi kazališnih izvođača Praktikum i kazališta Lutonjica, zatim nam dolaze viceprvaci Supertalenta Ritam zona, a zabava se nastavlja uz animirani film Ježeva kuća te super popularni crtiće Ledeno doba: Božić mamutskih proporcija i Božić Looney Tunesa, oslikavanja lica i brojnih ostalih veselih sadržaja i iznenađenja za najmlađe.

Posebni kutak za čitanje najljepših slikovnica i ove godine upriličit će svjetski poznata blogerica Alis Pećarić Marić u corneru Čitaj knjigu uz posebne goste iznenađenja.

sv-nikola-3

Grad Svetog Nikole u suradnji sa Zakladom Hrvatska za djecu ove će godine imati još jednu lijepu notu. Zaklada će nas predstavljanjem svojih aktivnosti podsjetiti na istinsku važnost ovog blagdana, a to su međusobno pomaganje, empatija, darivanje i uveseljavanje jedni drugih.

Grad Svetog Nikole održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti te najveće globalne lifestyle concierge agencije Quintessentially.

sv-nikola-4

A znate li pravi razlog zbog kojeg diljem svijeta već tisućljećima slavimo Svetog Nikolu?

Poput Isusa smirivao je uzburkano more stoga je zaštitnik mornara. Svojim blagoslovom ozdravio je dijete kojem je zapela riblja kost u grlu, te ga nazivamo zaštitnikom djece.

U svom životu uvijek se borio protiv nepravde i za ljubav prema bližnjemu u kojem je prepoznavao Boga. Milijuni djece diljem svijeta željno iščekuju nadolazeći blagdan nadajući se dolasku i pokojem daru omiljenog sveca koji je za života bio poznat upravo po darivanju.

Sponzori:

gsn-logo-schauma gsn-logo-oral-b gsn-logo-otp-banka

gsn-logo-jana gsn-logo-zvijezda gsn-logo-nivea

gsn-logo-brainobrain gsn-logo-atlas gsn-logo-cedevita

gsn-logo-argeta-1 gsn-logo-argeta gsn-logo-limona

gsn-logo-orangina gsn-logo-salvit gsn-logo-trudi

gsn-logo-abbvie

Grad svetog Nikole uredila tvrtka IRIS MBM

gsn-logo-iris

Pokrovitelji Grada svetog Nikole

gsn-logo--mdoms gsn-logo-zhzd

gsn-logo-iica gsn-logo-q

gsn-logo-hgk

Partneri projekta:

gsn-logo-bota-sare gsn-logo-citaj gsn-logo-abeceda

gsn-logo-bioliving gsn-logo-najsretnija gsn-logo-sparq

gsn-logo-praktikum rock-logo 1 gsn-logo-tmksn

Facebook Like Button