Hit-boja ljeta! Ružičasta kao Kabola Rosa 2016!

Što piti ljeti? Dobro rashlađen pjenušac? Koktele? Vino? Kada piti pjenušac? Kada vino? Uz što ih sljubiti?
Ultimativni trend i dalje su ružičasta vina i pjenušci, a to se potvrđuje iz sezone u sezonu. Rosé vina u svijetu i kod nas možda su popularna zbog svoje lakoće, pa i ljepote te različitih karakteristika roséa koje imamo na tržištu, no činjenica jest da broj poklonika ove vinske stilistike raste.

kabola-rosa-2016-1Svaki vinar bira svoj način, ovisno o vlastitoj filozofiji. Isto tako, svako podneblje daje vinu drugačije karakteristike, pa će tako vina iz sunčanih krajeva imati više ekstrakta nego, na primjer, ona iz brdovitih i hladnijih.

Kabola Rosa 2016 polusuho je vino koje se proizvodi od autohtone istarske sorte teran. odlikuje se svijetlo-ružičastom bojom, a karakterizira ga jako, skladno, okruglo tijelo. Na nosu je vrlo elegantno, čisto, s lijepim cvjetnim aromama. Vino je svježe, elegantno i lijepo zaokruženo. Najbolje ga je poslužiti na temperaturi oko 12 stupnjeva.

Odlično se sljubljuje uz rižoto ili tjesteninu s morskim plodovima, posebice sa škampima, a možete ga ponuditi i kao osvježavajući aperitiv.

Brižno njegujući svoje ekološke nasade vinograda, Marino Markežić, vlasnik poznate istarske vinarije Kabola, svojim prepoznatljivim potpisom iz godine u godinu pokazuje veliki potencijal za proizvodnju vina s snažnim autorskim potpisom .

Odvojite vrijeme za trenutke uživanja i opuštanja uz čašu dobroga vina jer ljeto je kao stvoreno za to.

Uz dopuštenje: Laurusdan (sve fotografije)

Facebook Like Button