Hit komedija ‘Vesele žene Hrvatske’ slavi deset godina na sceni

Deset godina hit komedije ‘Vesele žene Hrvatske’!

Čistačice Zagorke sa Zrinjevca koje razglabaju o politici, starice koje se spremaju na estetsku operaciju, tradicionalne svekrve i neviste u Dalmatinskoj zagori, agramerske dame u potrazi za izgubljenom ljepotom i mladošću, majke propalih učenika na informacijama, hrvatske Romkinje i Bosanke, otmjene Dubrovkinje?

vesel-zene-hrvatske-1

Iza naslova ‘Vesele žene Hrvatske’ koji podsjeća na glasovitu Shakespearovu komediju, krije se domaća hit predstava sa scenarističkim potpisom jednog od najizvođenijeg komediografa Matka Elezovića, koja u četvrtak 24. siječnja u 20 sati u zagrebačkoj Vidri slavi deset godina ‘života’ na hrvatskim kazališnim daskama.

Iako prpošna i humoristična karaktera, predstava problematizira malograđanštinu, primitivizam i snobizam, a publiku vodi na putovanje različitim regijama.

‘Žene, majke, kraljice’ u lepezi od čak deset likova, igraju Jadranka Elezović i Matija Prskalo, a režija je povjerena Frani Mariji Vranković. Ulaznice za slavljeničku izvedbu mogu se kupiti na blagajni ili internetskoj stranici kazališta Vidra.