Hoteli Las Vegasa

Las Vegas je nevjerovatna oaza u središtu pustinje.
Od “Sin City-a” do popularnog obiteljskog odredišta, Las Vegas je prešao daleki put u posljednjih deset godina. Legendarni Vegas strip se također pretvorio u nekoliko izvanrednih hotela. Vi ćete biti zapanjeni i nećete niti prepoznati mjesto, ako niste bili tamo u posljednjih nekoliko godina.
Ali sa Vama svima ostalima, proći ćemo par hotela koji nas jednostavno oduševljavaju.

Wynn Las Vegas
Najnoviji luksuzni hotel. Steve Wynn je to učinio opet, samo ovaj put još elegantnije i luksuznije s orginalnim umjetničkim djelima Van Gogha i Picassa, sa buticima poput Chanela i Louis Vuittona. Ovaj svjetlucavi brončani toranj ima čak i vlastiti dizajnirani golf teren – Tom Fazio. Ogromne suvremene i moderne sobe s nevjerovatnim pogledom, flat screen tv-om i velikim mramornim kupkama, oduševiti će Vas.

Paris
Prekrasan hotel s replikom Eiffelovog tornja ispred. Posjetitelji mogu uzeti vožnju liftom do vrha kako bi uživali u fantastičnom pogledu ili će uživati u francuskoj kuhinji na 11 katu. Unutar hotela se nalaze i druge znamenitosti iz Pariza kao pariška street scena.

Four Seasons
Prekrasni i elegantni hotel ima 35-39 katova u Mandaly Bay Resortu, ali i hotel u hotelu, koji je odvojen i nudi nevjerovatne poglede. Sobe su prostrane, udobne i s “dobri ukusom” uređene. The four Season je hotel koji nudi neku vrstu iskustva u Las Vegasu – daleko od gužvi i užurbanosti u gradu.

Bellagio Hotel
Hotel mediteranskog stila Villa, odavno se divio kao mjesto ljepote i elegancije. Od trenutka kada ste ušli u prekrasno predvorje, sa svojim ogromnim staklenim skulpturama iznad Vas, i sa svojim spektakularnim botaničkim vrtovima, znate da ste ukoračili u luksuzno mjesto i okruženi ste elegancijom, raskoši, opuštenju i ujedno uzbuđenju.

Venetian Hotel
Venecijski hotel daje počast talijanskom bogatstvu, sa svojim polarnim mramornim podovima, zasvođenim stropovima, rimskim stupovima i raznim kipovima iz cijeloga svijeta. Sobe su prostrane i imaju mramorne kupke. Možete cijeli put provesti u hotelu,, gdje možete probati različite gurmanske restorane, poput Lutece i Pastrio, ili se opustiti u Canyon klubu tokom dana.

Slika: shutterstock
Tekst: Azra Terzić