Imate manje od 5 minuta za frizuru?

S nekoliko jednostavnih savjeta uživajte u svojoj ležernoj frizuri cijeli dan.

Kosa je jedan od najvažnijih ženskih aduta, no u nedostatku vremena žene joj ponekad ne stignu posvetiti dovoljno pažnje.
U situacijama bez viška vremena najvažnije je da nam frizura izgleda što prirodnije i da ima volumen, da nije ljepljiva i teška te da ne moramo koristiti previše proizvoda za styling kose.

Postoji mnogo proizvoda na policama naših trgovina za styling kose, no najbolje je da izaberete onaj koji je idealan za vaš tip kose, odnosno da je namijenjen za brze i ležerne frizure koje će trajati tijekom cijelog dana.

kosa frizura volumen

Ovogodišnji trendovi za kosu su upravo prirodne frizure i teksture, odnosno stvaranje prirodnog izgleda kojeg je jednostavno i brzo napraviti kod kuće.
„Obožavam kada kosa jednostavno izgleda prirodno lijepo – najgora kosa je ona s kojom žene pokušavaju učiniti nešto što kosi prirodno nije naklonjeno“, rekla je svjetski poznata stilistica za kosu Sally Brooks.

Frizura u zadnji čas

Veliki trend ove sezone je takozvani “razbarušeni” prirodni izgled.
Možete pustiti kosu da slobodno pada ili je podignuti u bezbrižnu punđu.
U svakom slučaju fokus je na jednostavnim frizurama koje su gotove u manje od pet minuta. Ovi brzi i ležerni stilovi savršeni su primjeri za prirodno lijepe i jednostavne frizure:

Polupunđa

polupindjaZa ovu modernu frizuru, odvojite kosu na vrhu glave i uvijte ju u neurednu punđu. Nanesite sprej za volumen kose koji ju ne isušuje, ali je učvršćuje.

Neuredna niska punđa

neuredna-niska-pundjaOvo je ležerna verzija klasične punđe. Nanesite pjenu za kosu na korijen i sušite kosu naglavačke kako biste postigli dodatni volumen.
Spustite kosu i oblikujte u niski konjski rep. Pjena će zaštititi vašu kosu od topline tijekom sušenja fenom i pružiti joj prirodan volumen. Nakon toga, samo omotajte kosu oko korijena repa u punđu i učvrstite ukosnicom.

Voluminozan niski rep

niski-repNiski rep je must-have ležerna frizura. Kosu svežite čvrsto u rep, a potom podignite par pramenova iznad gumice za kosu. Tako ćete kosi dati volumen i učiniti frizuru maksimalno prirodnom. Fiksirajte rep sa sprejem za volumen kose za njegovani i sjajni završni izgled.

Pet savjeta poznatih stilista za savršen volumen:

> Volumen se postiže podizanjem kose od korijena. Za savršen volumen ne preporučuje se korištenje šampona i regeneratora koji će otežati kosu
> Ne tretirajte kosu s previše proizvoda za njegu i styling. Pustite ju da što više ‘diše’
> Sušite kosu fenom od korijena prema vrhovima kako biste stvorili prirodan volumen
> Koristite pjene kako biste učinili frizuru postojanom i dugotrajnijom
> Koristite proizvode za volumen koji učvršćuju i istovremeno njeguju kosu

Kako odabrati pjenu za volumen kose

Pjena za oblikovanje udvostručuje volumen kose, ne čini ju ljepljivom i teškom te ju istovremeno njeguje i jača. Pogledajte u sastavu da li pjena ima neko od njegujućih ulja, poput ulja makadamije, koja štite kosu od topline prilikom korištenja aparata za styling kose te ju čini postojanom 24 sata.

Kako odabrati sprej za kosu

Savršen proizvod za završnu fazu oblikovanja kose opet bi trebala imati njegujuća ulja koja, osim što pomažu u stiliziranju, jačaju kosu iznutra i štite od vanjskih utjecaja izvana. Sprej za stiliziranje kose treba čini vašu kosu prirodno lijepom i blistavom, a frizuri pružiti jače učvršćivanje i udvostručavanje volumena tijekom cijeloga dana, bez isušivanja kose. Kvalitetan sprej također omogućava lako raščešljavanje, ne ostavlja tragove i ne čini kosu ljepljivom.

Uz dopuštenje: Dialog komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button