IN VINO VERITAS mini vinski festival u Puntu koji jedva čekamo

IN VINO VERITAS mini je vinski festival u Puntu koji će od 15.7.do 17.7. 2022. uveseliti sve vinoljupce i sve koji traže zanimljivo osvježenje u događanjima ovog ljeta.

Vikend za uživanje! Tako bi se mogao opisati mini vinski Festival koji će od 15. do 17. srpnja na zlatni otok Krk dovesti vinare iz Baranje, Erduta i Iloka – a sigurno privući i pažnju posjetitelja otoka i turista.

Ideja festivala „IN VINO VERITAS“ mogla bi se sažeti u krilatici „pobratimljeni u vinu“ a iza nje je zamisao jačanja prijateljskih i poslovnih odnosa vinara s područja Baranje, Erduta i Iloka, s naglaskom na pobratimljene općine Punat i Tovarnik – i poslovnih subjekata, tj. restorane i hotele s područja otoka Krka. U svom prvom izdanju, „IN VINO VERITAS“ svojevsno je spajanje „zelene“ i „plave“ Hrvatske, a ne manje važno, prilika je to da se i domaćini, ali i gosti upoznaju s bogatstvom vinske ponude Hrvatske i da se zabave.

Koncept Festivala „IN VINO VERITAS“ rođen je još 2019., ali se iz već poznatih razloga nije održao ni 2020., a ni 2021. Godine pa se očekuje s velikim nestrpljenjem ove, 2022. Težnja je da festival bude prototip za buduća slična događanja u Puntu.

Od petka 15.srpnja do nedjelje 17.srpnja 2022. u središtu ovog prekrasnog mjesta na Krku, pit će se najfinija vina

Ovoga puta pozvane su manje, obiteljske vinarije iz Baranje, Erduta i Iloka, njih sveukupno 6, a u Puntu im je osiguran gratis smještaj i izlaganje, tj. promotivno točenje kao i prodaja vina na prostoru glavnog mjesnog trga (Trg zahvalnosti), točnije – kućice u kojima će izlagati i prodavati vina. To su Vinarija Agris, Vinarija Kovats , Vina Papak, Vina Pinkert, Vina Siber i Vina/Podrum Szabo.

Endre Kubik iz vinarije Pinkert održat će i edukativnu radionicu „Vinski terroir Baranje“ uz kušanje ponajboljih vina koja ova regija nudi.

TZ Punat organizira prodaju bonova domaćim i stranim posjetiocima, uz čaše za degustaciju vina, a izložena i kušana vina posjetitelji će moći kupiti izravno kod vinara.

Vinari će svoja vina predstaviti i na poslovnoj večeri u obližnjem restoranu BOCOON, gdje je za subotu navečer (16.7.) predviđena svečana večera s tri slijeda na kojoj će njihova vina upoznati lokalni restorateri, mediji i uzvanici.

punat otok krk

PROGRAM MINI VINSKOG FESTIVALA IN VINO VERITAS

Petak 15. srpnja
- Od 18 – 20 h Trg zahvalnosti – festival vina „In vino veritas“
- 20.30 h Trg zahvalnosti – otvorenje festivala „In vino veritas“ uz dobrodošlicu domaćina:
- Branko Karabaić, direktor TZO Punat
- Sanja Muzaferija, suorganizator Festivala „In vino veritas“
- Daniela Strčić, načelnik Općine Punat,
- od 21 h, Trg zahvalnosti – zabavni program
Subota, 16.srpnja
- Od 10 – 12 h, Trg zahvalnosti – festival vina „In vino veritas“
- 12 h, Galerija Toš, radionica: „Vinski Terroir Baranje“ i kušanje vina, voditelj: Endre Kubik, vinarija PINKERT, Suza Baranje
- Od 18 – 22 h, Trg zahvalnosti – festival vina „In vino veritas“
- 20.30 h, Restaurant BOCOON – večera za uzvanike (vinari, restorateri, WOW članice, predstavnici medija, vinari), glazbena pratnja
- 21 h, Park s anđelom, zabavni program uz A.Doko & V.Babin

Nedjelja 17.srpnja
- 10 – 12 h Trg zahvalnosti – festival vina „In vino veritas“

Uz odobrenje: Sanja Muzaferija

Facebook Like Button