Chandon Garden Spritz sjajan je prvi gutljaj ljeta

Profinjen i drugačiji, jednostavan no intrigantan, Chandon Garden Spritz je nova generacija aperitiva, koji klasičan spritz podiže na sasvim novu razinu.

Savršene ravnoteže između slatkoće i gorčine, koji sa svakim gutljajem podsjeća na ljeto. Idealan kao aperitiv, za brunch, piknik ili poslijepodnevno druženje. Zahvaljujući živahnim aromama naranče koje su lijepo izbalansirane s notama gorčine u samom završetku, nudi pravo osvježenje i poziva na čašu više.

chandon aperol spritc

Sve je započelo još 1950. kada je Robert-Jean de Voqüé, tadašnji direktor Möet & Chandona, krenuo u potragu za novim, neistraženim područjima za uzgoj vinove loze.

Sljedeći svoju viziju da redefinira luksuzne mjehuriće, stigao je u Argentinu, gdje je u podnožju Anda, pronašao savršeni terroir za uzgoj vinove loze i proizvodnju vrhunskih pjenušaca. Tamo je 1959. godine, u okolici Mendoze, osnovao vinariju Chandon.

Danas je Chandon zapravo grupacija šest vinarija, koje su međusobno povezane zajedničkim vrijednostima i željom za pomicanjem granica u proizvodnji vrhunskih pjenušaca. Chandon vinarije smještene su na čak četiri kontinenta, u Argentini, Kaliforniji, Brazilu, Indiji, Kini i Australiji, te čine najveće imanje na svijetu za proizvodnju pjenušaca, nad kojim „sunce nikada ne zalazi“.

Svaka vinarija predstavlja određeni terroir, kulturu i tradiciju zemlje u kojoj se nalazi i to želi izraziti i u svojim pjenušcima. Chandon Garden Spritz nastao je u vinariji Chandon u Argentini. Za njegov nastanak zaslužna je vinarka Ana Paola Bartolucci i tim stručnjaka iz vinarije, koji su preko četiri godine radili na idealnom receptu za Garden Spritz, vođeni argentinskom sklonošću za nešto gorkijim okusima.

Chandon Garden Spritz pice

Chandon Garden Spritz nastaje kao spoj Chandon Brut pjenušca i likera od prirodnog ekstrakta kore od naranče. Bazu čini Chandon Brut pjenušac koji je 2020. godine proglašen najboljim argentinskim pjenušcem na natjecanju The Champagne & Sparkling Wine World Championships.

Chandon Brut pjenušac dobiva se od chardonnaya, crnog pinota i semilliona iz visinskih vinograda u okolici Mendoze. Grožđe se ručno bere i zatim se Charmat metodom, kako bi se zadržao svježi i voćni karakter, proizvodi pjenušac.

Za liker od naranče koriste se ručno brane naranče, s lokalne, održive, obiteljske farme, koja ne upotrebljava nikakve pesticide. Kora naranči se ručno guli i zatim suši, te sporo macerira s pomno odabranim začinima iz najboljih terroira svijeta. Rezultat je aromatičan, osvježavajući i lagano gorkast prirodni liker od naranče, koji se miješa s Chandon Brut pjenušcem neposredno prije punjenja u boce.

Chandon Garden Spritz party

U proizvodnji se ne koriste nikakvi umjetni okusi ili bojila, a Chandon Garden Spritz sadrži čak 50% manje šećera od ostalih spritzeva na tržištu. Odmah spreman za konzumaciju, napravljen samo od najboljih sastojaka, uvijek iste kvalitete i okusa i ništa više negoli prirodno ukusan, Chandon Garden Spritz će zasigurno oduševiti sve ljubitelje spritzeva kao i one koji će to tek postati.

Uz dopuštenje: MIVA

Facebook Like Button