InterRail karte za vlakove za putovanje Europom prema vašim željama

Želite putovati na jeftiniji i zabavniji način? Upoznati neki grad ili zemlju na način na koji ste samo vi poželjeli? InterRail putna karta nudi upravo tako nešto i to po više europskih zemalja po vrlo povoljnim uvjetima

InterRail putne karte pružaju slobodu, fleksibilnost i puno zabave za europske stanovnike koji žele istražiti Europu u vlastitom aranžmanu, putujući do mjesec dana s vlakom. Putovati možete vrlo ekonomično, ali i zabavno – osobito ako ste mlađi od 26 godina i zadovoljni u putovanju drugim razredom.

OVDJE saznajte koje su najpopularnije europske destinacije za atraktivan odmor

Jednostavno kupite kartu, sjednete na vlak i planirajte svoj put od jednog mjesta do drugog, ovisno o vašoj željenoj ruti, i ulazite i izlazite iz vlakova kada god to želite.

Dostupne su vam Globalne i karte za “samo jednu državu”, što čini InterRail idealnim za sve koji žele neograničeno putovati po Europi, ili onih koji žele pronaći i proučavati specifičnosti samo jedne države.

karta za vlak InterRail

Tko sve može kupiti InterRail karte?

Svi stanovici Europe i svi oni koji žive u Europi više od 6 mjeseci. Vašu InteRail kartu kupujete iz države u kojoj se nalazite, što znači da nije nužno da ste u njoj i rođeni.

Na primjer, ako ste Hrvat/Hrvatica, ali studirate u Velikoj Britaniji već zadnjih 6 mjeseci, Velika Britanija je vaše prebivalište i to će pisati na vašoj karti. To je jako važno, zbog toga što karta ne vrijedi ako je korisnik karte stanovnik te zemlje – tako da ne putuju besplatno po svojoj zemlji.

Cijena i vrste InterRail karte

InterRail karta je izračunata prema tome koliko godina imate i koliko dugo želite putovati. InterRail Globalna karta košta od €159, dok InterRail karta za jednu državu je dostupna već od €33 – ove cijene rastu ako imate više od 25 godina ili ako želite putovati prvim razredom umjesto drugim.

Globalna InterRail karta
Karta koja pokriva 30 zemalja – Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Republika Češka, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Luxemburg, Makedonija, Crna Gora, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Turska.

OVDJE saznajte do kuda sve seže Europa

Izračun karte ovisi o vašim godinama – jeftinije za studente/mlade do 26 godina, bez obzira da li se žele voziti prvim ili drugim razredom.

InterRail karta za jednu državu
Ako želite proučiti samo jednu Europsku državu, birate InterRail kartu koja vrijedi za 27 Europskih država. 5 najpopularnijih su: Italija, Španjolska, Benelux (pokriva Belgiju, Nizozemsku i Luxembourg), Francuska i Njemačka.

Planiranje putovanja s InterRail kartom

Planiranje svog putovanja je jedan od najuzbudljivijih dijelova prije samog puta. Europa je velika i ne možete sve vidjeti u jednom mjesecu, stoga prvo pogledajte destinacije koje vaša karta pokriva i postavite si prioritete, što zaista želite vidjeti.

S InterRail kartom plaćate slobodu da posjetite bilo koje mjesto vi želite, unutar zone karte, no ako svoje vrijeme potrošite samo na vlakove, jer želite baš sve proći, nećete moći sve te destinacije vidjeti i proučiti onako kako to zaista i želite. Tokom putovanja možete upoznati i druge putnike, te dobiti nadahnuće da promijenite svoju rutu, ili da se u potpunosti zaljubite u mjesto gdje se nalazite i želite tamo ostati malo duže.

Preporučujemo vam da sa sobom uvijek nosite i šator, jer uvijek možete pronaći mjesto gdje možete i kampirati u onim gradovima gdje postoje mjesta za kampiranje :)
Stoga, pakirajte se i krenite u nezaboravno putovanje vlakom po Europi. Zabava je zagarantirana!

OVDJE saznajte više o InterRail kartama za vlakove!
Napokon proputujte Europu s lakoćom i uživajte u većoj slobodi nego ikad do sad uz mobilni Pass koji možete skinuti na svoj mobilni telefon.

Prednosti InterRail karata za vlakove

> Kupite kad poželite, a putujte do 11 mjeseci kasnije
> Ne trebate izabrati točan datum početka sve dok ne odlučite otputovati
> Besplatna, trenutna dostava – dodajte je izravno u aplikaciju
> Dobivate besplatno zamjensku propusnicu u slučaju gubitka mobitela

Tekst: Azra Terzić
Slike: Shutterstock

Facebook Like Button