Istarski agroturizam Ograde kao stvorene za užitak

U idiličnoj Istri, nedaleko od Žminja naići ćete na tradicionalne običaje i hranu u savršenom prirodnom okruženju agroturizma Ograde.

Nije sve u novcu :)
Za sve koji žele iskusiti rekreativno jahanje uz pratnju kroz prirodu, kuhanje tradicionalnih jela, spremanje zimnice, predenje vune i pletenje košara – istarsko eko imanje Ograde, nedaleko Žminja pravi je odabir. Zanimljivo je da ne morate sve platiti, već možete nešto i „zaraditi“.

Ako se upustite, primjerice, u čišćenje štale i timarenje konja, vlasnici imanja će vas nagraditi jahanjem, a ako se uključite u sezonske poljoprivredne radove poput sadnje, sjetve, branja i skupljanja plodova, okopavanja, košnje i ubiranje sijena dobit ćete ručak ili večeru.

agroturizam-ograde-1

Izdvojeno:

> Jahanje u prirodi provodi se uz pratnju stručne osobe, te na konjima izrazito mirnog karaktera – pogodnih za djecu, osobe s posebnim potrebama i za sve one koji nisu vični toj vještini.
Moto koji pokreće

“Naša najveća ljubav su životinje, priroda i poljoprivreda. Podijelite tu ljubav s nama i budite naši gosti. Najveći ponos našeg domaćinstva su konji, ali istu pažnju poklanjamo i našim patkama i guskama, kokošima, golubovima, psima i mačkama”, uvijek rado izjavljuju veseli i gostoljubivi vlasnici.

Smještaj

Za one koji žele prenoćiti na ovom imanju u ponudi su dva smještajna objekta: apartman za 6 osoba i rustikalna kuća smještajnog kapaciteta do 8 do 14 osoba opremljena svime potrebnim za ugodan i opušten boravak.

U sklopu imanja nalazi se i konoba sa ognjištem koja može primiti do 30 osoba, a u kojoj se služe specijaliteti izvorne istarke kuhinje poput fuža, pljukanaca, domaćih kokoši, ombola, čripinja, sezonskih maneštri, juha od gljiva i šparoga…

KORISNE INFORMACIJE

GOSPODARSTVO: Agroturizam Ograde 

LOKACIJA: Pazin (Lindarski katun 60)

KONTAKT:  00 385 (0)52 693 035, e-mail: agroturizam-ograde@pu.t-com.hr

KAKO DOĆI:
Iz pravca Rijeke i Buzeta: S brze ceste Istarski Y treba skrenuti u Pazin na izlazu “Pazin istok”, te voziti skoro do centra i nakon benzinske stanice skrenuti lijevo u pravcu Labina. Nakon 2,5 km skrenuti desno prateći putokaze za Žminj.

Iz pravca Pule, Poreča, Rovinja i Vrsara: Istarskim Y do izlaska za Žminj, na križanju produžiti ravno za centar,zatim skrenuti lijevo cestom koja vodi za Pazin. Na samom izlasku iz Žminja pratite oznaku desno prema Lindarskom katun.

Fotografije: Facebook

Facebook Like Button