Izaberite najbolje književne poslastice za duge zimske dane

Pobrinuli smo se da vam izborom zanimljivih naslova uljepšamo ovo godišnje doba tako da vam niti u jednom trenutku ne ponestane knjiga koje nećete moći ispustiti iz ruku.
Tako ćete se razvijati hraneći svoj um mnoštvom zamisli koje nalazite u sjajnim knjigama.

Potrebna je samo jedna zamisao iz prave knjige koja će preoblikovati vaš karakter, preobraziti vaš odnos ili iz korijena promijeniti vaš život.

Osoba koja ćete biti za pet godina, bit će oblikovana pod utjecajem dva najvažnija čimbenika: ljudi s kojima se družite i knjige koje čitate.

male-zene

Književna poslastica – Male žene

Ako već niste svakako nabavite svoj primjerak prave književne poslastice – američki klasik u novom ruhu – „Male žene“ američke književnice Louise May Alcott.

Radnja je smještena u vrijeme američkog građanskog rata, a priča prati četiri sestre na njihovom putu ka odrastanju. Uz pomoć majke, dok im je otac u ratu, djevojke koje su u onom nježnom prelasku iz djetinjstva (i puberteta) postaju male odnosno mlade žene.

Louise May je kroz likove stvorila četiri ličnosti s kojima se mogu poistovjetiti čitatelji svih generacija. Ovo je knjiga za djevojčice, mame i bake.

tina-turner-knjiga

Jedna od trenutno najtraženijih i najčitanijih autobiografija u svijetu

Tina Turner napisala je svoju nevjerojatnu životnu i ljubavnu priču: “Tina Turner: Moja ljubavna priča” u kojoj je progovorila o ljubavi, bolesti i borbi za život.

Kraljica rock and rolla na sceni je više od 50 godina. Pršti nevjerojatnom životnom energijom usprkos mnogim porazima i padovima a kroz ovu knjigu će nadahnuti mnoge žene i pokazati im kako je u najtežim životnim situacijama snagom volje moguće dobiti sve bitke. I ne samo to, moguće je popeti se i do zvijezda.

kuca

Roman „Kuća“ veliki hit koji će vam se svidjeti

Zaslužuje da bude objavljen i u Hrvatskoj jer se bavi temom koja je itekako aktualna na ovim prostorima. Dizanje nepovoljnih i rizičnih kredita, pa zatim nužnost prodaje vlastitog doma otvara šira pitanja o društvenoj krizi, koja vrlo lako može prerasti i u obiteljsku krizu.
U ovom sočnom romanu, punom gorkog humora, mnogi čitatelji prepoznat će sebe.

Tu su i dva svjetska bestselera koji su zasjeli na prva mjesta po prodaji u Americi, prije nekih desetak godina, što nimalo ne umanjuje njihovu kvalitetu i aktualnost.

happens-every-day

„Happens every day“ istinita je životna priča

Isabel Gillies imala je divan život, zgodnog, inteligentnog i voljenog muža, profesora na uglednom američkom sveučilištu, dva prekrasna sina, prostranu kuću u kojoj je bilo i vremena i mjesta da se izrazi sva njezina originalnost, ljubav i optimizam.

No odjednom se Isabelin život urušio. Njezin muž Josiah objavio je da napušta nju i njihova dva sina. “To se događa svaki dan”, rekao je zajednički prijatelj.

film-club

„The Filmclub“ meomarska je knjiga Davida Gilmoura, a istovremeno uzbudljiva poput romana

U ovim osjećajnim i duhovitim memoarima, kanadski filmski kritičar i pisac David Gilmour donosi jednu nesvakidašnju odluku – dozvoljava svom sinu, problematičnom tinejdžeru, da napusti školu pod uvjetom da zajedno gledaju tri filma tjedno.

Tako nastaje „Filmski klub”, projekt neformalnog obrazovanja koji ovom tinejdžeru pruža znanje o svijetu koji ga okružuje, zbližava ga s ocem i vraća ga na pravi put.

Preko filmova otac pokušava doprijeti do sina, a i mi čitatelji i ljubitelji filmova dobivamo parametar koliko smo zapravo dobrih filmova pogledali. Ako smo kad čitamo načitani onda smo sada nagledani.

Kroz čitanje nastaje i nezaboravna vožnja kroz povijest kinematografije, a ova knjiga svakako je nezaobilazno štivo za filmofile.
Sugestivnost Gilmourovog čitanja filma poziva na ponovno gledanje klasika i svojevrstan je vodič mlađim generacijama u čudesan svijet filmske umjetnosti.

Biblioteka Čitaj knjigu & Iris Illyrica

Facebook Like Button