Mjesto za kušanje vrhunskih jela i vina – Kantina MM

Za sve one koji vole uživati u vrhunskoj hrani pripremljenoj od najboljih svjetskih namirnica, najboljim vinima i jedinstvenoj atmosferi pravo je mjesto MM kantina u Zagrebu.

kantina-3

Kantina MM idealno je mjesto za kušanje vina i uživanje u vrhunskim namirnicama. Uređena u industrijskom stilu, open-kitchen u sklopu vinskog podruma savršena je kulisa za razna događanja i proslave intimnijeg karaktera.

Jedan od najvećih uvoznika i distibutera svjetskih poznatih prehrambenih brendova na području Hrvatske, Slovenije i Srbije, Selekcija MM, proširila je svoje poslovanje i otvorila idealno mjesto za kušanje vina i uživanje u vrhunskim namirnicama pod nazivom Kantina MM.

kantina-5

Selekcija MM plod je rada i truda njegova osnivača Marija Mendeka koji je svoju ljubav prema hrani odlučio podijeliti sa svima.
Početak njegove avanture počinje krajem osamdesetih u Münchenu, Njemačkoj gdje je godinama radio u restoranu s 2 Michelinove zvjezdice.

Tada se prvi put susreo sa najkvalitetnijim namirnicama poput kavijara, foie gras, steakova, janjećeg frenched racka.
Iako je odmah prepoznao svoju ljubav prema hrani, tada još nije znao kako će se ona pretvoriti u životni poziv.

Kantina_MM_4

U trenutku kada otkriva Rungis, najveću parišku tržnicu i centar francuske gastronomske baštine, prepoznaje priliku spajanja hrvatskog i francuskog prehrambenog tržišta.

U to vrijeme nitko se u Hrvatskoj nije bavio uvozom premium segmenta hrane pa Marijo Mendek odlučuje iskoristiti dobivenu priliku što je rezultiralo time da je Selekcija MM ranih 2000-tih bila pionir gourmet uvoza u Hrvatskoj.

Kantina_MM_18

Stvaranjem želje da svojim klijentima pruže mjesto za kušanje vina i uživanje vrhunskim namirnicama, Selekcija MM poduzima sljedeći logičan korak i otvara Kantinu MM.

Kantina MM uređena je u industrijskom stilu, opće prihvaćena open-kitchen u sklopu vinskog podruma te tako zaokružuje idealno mjesto za druženje, kušanje, užitke, a savršeno je mjesto i za održavanje različitih evenata, bilo privatnih bilo poslovnih.

kantina-1

Interijer Kantine MM

Jedinstven dojam Kantine MM postignut je spojem željeza i tamne boje u kontrastu s toplijim nijansama sive i smeđe boje namještaja, a osjećaj topline prostora postignut je jako dobrom ambijentalnom rasvjetom.

Kantina_MM_5

Tijekom uživanja u najkvalitetnijem vinu, mesnim i morskim proizvodima te raznim specijalitetima i delicijama pažnju plijene vinske boce proizvodnje Mendek Selekcija Plavac Mali Barrique, a samim tim što su smještene na policama zajenički čine pravu umjetničku instalaciju, jer su boce pune vinom, te tako vrlo skladno upotpunjuju prostor.

kantina-6

Pomno odabrani detalji i vruhunska ponuda prehrambenih namirnica i vina čine ovaj prostor izuzetno privčanim za dobra druženja i proslave.

Kantina MM nalazi se u Ilici 424 u Zagrebu te je savršeno mjesto za isprobavanje brojnih kulinarskih delicija i prepuštanju trenucima čistog užitka u premium hrani i vinima
Dobro je znati, za sve one koji dolaze automobilom, da Kantina MM ima vlastiti parking kojem se pristupa iz Ilice iz pravca grada.

kantina-4

Radno vrijeme je od ponedjeljka do subote od 13h do 23h, a nedjeljom isključivo za potrebe događanja, prema dogovoru.

Uz dopuštenje: Alert (sve fotografije)