Knjiga Chloé Esposito – Opasna triler je koji je podigao silnu prašinu

Ova knjiga je završno poglavlje jedne izvrsne trilogije – Chloé Esposito – Opasna Zla blizanka preuzima savršen život svoje sestre u trilogiji trilera koja je podigla silnu prašinu.

Na Međunarodnom sajmu knjiga u Londonu 2016. godine, rukopis za prvu knjigu u trilogiji „Luda, Opaka, Opasna“ debitantice Chloé Esposito, bivše savjetnice za menadžment, izazvala je eksplozija oduševljenja među književnim agentima, a potom među domaćim, ali i stranim izdavačima.

Također, u nekoliko burnih dana, Esposito se vratila kući s ugovorom vrijednim 2 milijuna funti za filmska prava. Tako je život iz perspektive jednojajčane blizanke Alvine Knightly, kroz tri knjige prepune akcije i smijeha, osvojio publiku diljem svijeta, uključujući Hrvatsku, gdje je 2021. objavljen treći i posljednji nastavak Opasna.

knjiga-opasna

Uvod u prvu knjigu je za puknuti od smijeha

Stil Chloé Epsosito očarao je međunarodnu izdavačku scenu, od književnih agenata do urednika i filmskih producenata.

Pustolovine Alvien (Alvie) Knightly počinju u prvoj knjizi, Luda, s pogledom na njezinu neuredan, kaotičan i besperspektivan život u Londonu. Ali splet okolnosti dovode je na godišnji odmor kod sestre blizanke koja je njezina antiteza. Ona živi život iz bajke na Siciliji u prekrasnoj, raskošnoj vili, udata za prezgodnog, bogatog Talijana u kojeg je, usput, Alvina oduvijek zaljubljena.

Nikad nije mogla pomisliti u što se uvaljuje odlaskom u posjet sestri. Savršen godišnji odmor postaje pustolovina u koju je upletena mafija i trgovina ukradenih umjetnina, a koja će dovesti Alvie do prvog u nizu ubojstava i po životu opasnih situacija… ali i do vrućeg seksa i ljubavne veze s okorjelim kriminalcem.

Ono što je još manje Alvie mogla očekivati je da će u svemu tome… uživati kao nikad u životu: propalica Alvina postaje ubojica vrele krvi i žena koja će gaziti sve pred sobom kako bi uspjela, čak i ljude koje „voli“.

U knjizi Opasna, Alvie je potrošila sve svoje ukradeno bogatstvo u dizajnersku obleku i opijanje pa se vraća iz Rima živjeti u hostel u Londonu, s nekoliko funti u džepu, novim identitetom i s jedinim ciljem na umu – osvetom.

Alvie Knightly živjela je svoj san. Imala je hrpu novca, vrućega novog dečka i bezbroj mogućnosti…
Ali tko visoko leti, nisko pada. Samo godinu poslije, Alvie je beskućnica, preživljava na oskudnim obrocima i troši posljednje novčiće.

Vrijeme je za završni udarac, a ako ga itko može izvesti, onda je to Alvie, u štiklama od petnaest centimetara. No, želi li uspjeti u svojoj misiji da se osveti za smrt bivšega dečka, vrati novac i osigura si budućnost, morat će se suočiti sa svojim najstrašnijim neprijateljem do sada… Sa svojom prošlošću.

Završno poglavlje u trilogiji neće razočarati ljubitelje prvih dviju knjiga, s urnebesnim scenama i neočekivanim raspletima sve do samog kraja. Alvina je uvijek dorasla svojoj ulozi psihopatske antiheroine na granici sa psihotičnom.

Chloé Esposito magistrirala je engleski jezik na Oxfordu. Studirala je kreativno pisanje na Faber Academy i predavala engleski u ponajboljim privatnim školama Ujedinjenog Kraljevstva. Na hrvatskom jeziku objavljeni su joj još romani Luda i Opaka. Živi u Londonu sa suprugom i kćeri.

Uz dopuštenje: Stilus knjiga

Facebook Like Button