Kubanska afera – roman o duboko emotivnim temama

Kubanska afera bavi se duboko emotivnim temama, ali možemo iščitati poruku životne radosti koja čitatelju navlači osmijeh na lice što dugo ne blijedi nakon čitanja ove sjajne knjige.

Sara Vance je u nevolji. Na Floridu je stigla na sedmodnevni obiteljski odmor, ali muškarac s kojim je u vezi ostavi je na cjedilu.
Njezina se majka oporavlja od kemoterapije, a oporavku je trebao pridonijeti i odmor proveden sa suprugom, djecom i njihovim životnim partnerima.

Sara je najmlađe dijete i sebe smatra crnom ovcom – njezini roditelji, brat i sestra ugledni su liječnici besprijekorne reputacije, a Sara se brine da bi mogla postati meta obiteljskih šala i dodatno uzrujati majku.

Ovdje u priču ulazi ljubazni, zgodni vatrogasac iz Key Westa Luis Navarro. Luis ima neplanirani tjedan odmora – njegov je zapovjednik ustrajao da uzme slobodne dane kako bi se emocionalno oporavio nakon visokostresne situacije u jezivoj prometnoj nesreći.

Nakon susreta s damom u nevolji kratko poslije Sarina dolaska u zračnu luku u Key Westu, Luis pristaje glumiti njezina dečka – sve kako bi ispunio slobodno vrijeme i izbjegao zbrkane emocije i drame u vlastitoj obitelji.

knjiga-kubanska-afera

Sara Vance i Luis Navarro osjećaju se pomalo izgubljenima u novonastaloj situaciji. Iako ima uspješnu karijeru influencerice na društvenim mrežama, Sara se osjeća kao da nikada ne može ispuniti očekivanja svoje ugledne obitelji.

U početnim poglavljima zamjetna je distanca između Sare i njezine obitelji, ali od prvoga retka posve je jasno da Luis čuva Sari leđa. Zbog toga odmah postane omiljeni lik, i čitatelju i ostalim protagonistima, iako se uskoro dozna da Luis, kao i Sara, čuva tajnu koju nije spreman podijeliti.

To što radnji nedostaje prevrata autorica nadoknađuje s puno emocija ispod površine dok lažni ljubavnici provode naizgled ugodan odmor u opuštenom društvu. Brzo postaje jasno da je Luis društvena osoba koja ima sposobnost povezati se s ljudima različitih osobina, a to mu vrlo dobro dođe jer brzo osvoji i Saru i njezinu obitelj.

Luis djeluje kao most, pomažući Sari da nauči kako se odnositi prema obitelji. Ali uskoro ono što je glumljeno postane stvarno kad jedno prema drugom osjete više od tek dogovorene naklonosti.

Pomisao na knjige Priscille Oliveras često priziva riječ „sreća“. U njezinim pričama uvijek postoji duboko radosna komponenta koja često uspijeva podići raspoloženje. Tako se i Kubanska afera bavi duboko emotivnim temama, ali možemo iščitati poruku životne radosti koja čitatelju navlači osmijeh na lice što dugo ne blijedi.

Uz dopuštenje: Stilus knjiga

Facebook Like Button