Koje su najbolje mobilne igre za djecu?

Proljeće je jedno od najintenzivnijih doba godine, ne budi se samo priroda nego su se već zahuktale obveze i programi koje moramo provesti tijekom godine: oni odrasli na svojim radnim mjestima, a najmlađi u školskih klupama.

Da bismo u svakom trenutku mogli dati najbolje od sebe – i biti učinkoviti i da bi naše izvedbe bile kreativno zadivljujuće – najvažnije je dobro organizirati vrijeme, što mora uključivati i trenutke odmora i opuštanja između razdoblja pojačanih obveza.

samsung mobilne igrive za djecu

Danas je već postalo posve normalno da svaki svakodnevni mali opuštajući ritual, poput ispijanja kave, počinje s uzimanjem mobitela u ruku, a stupanj užitka koji će nam ta gesta donijeti ovisi i o sadržaju koji upijamo kao i o tehnologiji i lakoći s kojom ćemo mu pristupiti.

igrice za djecu trajanje baterije samsung

Mobilne igrice koja pokrenemo lakim dodirom ekrana, poput onog iz Galaxy obitelji, prekidaju stvarnost i otvaraju vrata paralelnog svijeta u kojem je sve moguće, pa nas obnavljaju te ojačavaju.

No dok je odraslima, sputanima rokovima i preopterećenima poslom, mobilna igra najčešće zabava i bijeg, djeci je najvažniji način učenja o svijetu, dakle, odraz njihove naravi i potreba. Stoga se nameće spoznaja kako je tehnologija postala nenadomjestivo pomagalo u odgoju koje samo treba bolje upoznati da bi se iskoristile njegove mogućnosti.

Naime, djeca tek moraju svladati zakonitosti ovog svijeta što im omogućuje i niz igara dostupnih putem mobilnih aplikacija i platformi koje će izoštriti njihovu percepciju, ubrzati reakcije i potaknuti razvoj konstruktivna razmišljanja i mašte, a uređaji Galaxy A54 5G, Galaxy A34 5G to će maksimalno olakšati.

samsung galaxy a34 5g

Čak će i slabo zahtjevna ali sveprisutna igrica Candy Crash, zarazna poput slatkiša koji se obrušavaju tijekom igre, potaknuti na promišljanje o tome kojim potezima postići bolji rezultat, a na FHD+ Infinity-O zaslonu koji nudi živahan, svijetao i jasan prikaz sadržaja prikazanog na super AMOLED zaslonu, poželjet će bombončić, dva čak i oni koji su skloniji slatkim okusima.

Ali igra može biti više od zabave – produžetak stvarnosti, pa i odgojna metoda koja će se nadovezati na neku djetetovu težnju ili sklonost, pa će tako, na primjer, Moyo biti odličan test je li dijete doista spremno za kućnog ljubimca.

Virtualni će ljubimac Moyo pratiti obitelj kamo god pošla, ali će, osim igranja i zabave, tražiti i da se zadovolje njegove potrebe za hranom i higijenom. Na zanemarivanje odgovorit će tugom ili ljutnjom, a uz brzinu osvježavanja zaslona od 120 Hz dojam stvarnosti bit će potpun, suze gorko stvarne, pa sljedeći korak može biti samo nabava pravog živog ljubimca.

Starija djeca koja su već ovladala nekim igračkim i socijalnim vještinama, te spoznala kako nas filmovi i knjige mogu nadahnuti na djelovanje, trebat će više izazova koje će željeti podijeliti s vršnjacima, pa je vrlo vjerojatno će u nekom trenutku zaigrati Lords Mobile, igru koju više od 200 milijuna obožavatelja širom svijeta, čini jednom od najpopularnijih besplatnih strateških igara.

samsung mobiteli boje

Oni koju su već spoznali radost dijeljenja pobjede s prijateljima uživat će u stvaranju vlastitog kraljevstva u ovoj multiplayer igri s 45 junaka s kojima se mogu poistovjetiti dok, svladavajući prepreke i poražavajući čudovišta napreduju prema cilju, postajući sve jači i jači.

Ima li bolje alegorije za život sam i prepreke koje će morati svladavati, to više što mogu biti sigurni da će uz njih uvijek biti prijatelji i da ih baterija uređaja od 5000mAh neće iznevjeriti u najnapetijem trenutku, a sigurnosno ažuriranje spriječit će da napredak, i onaj u igri i povezanost s prijateljima kroz novo iskustvo, nestane.

I pritom se više ne morate brinuti da će najmlađi pokvariti vid kad se stisnu nad svojim uređajem u tamniji kut kuće da bi bolje vidjeli zaslon jer će od sada čak i na jarkom sunčevu svjetlu moći uživati u luksuzu jasna zaslona, a sve zahvaljujući zaslonu od 1000 nita koji je odgovoran za besprijekornu vidljivost na otvorenom. Tako se boravak u prirodi i bliskost s tehnologijom više ne poništavaju i postaje moguće i jedno i drugo.

mobiteli samsung velicina zaslona

A kako smo svjesni da napredak tehnologije svakodnevno donosi nova iznenađenja i širi granice naše percepcije samo je pitanje dana kada će interaktivne igre više prestati biti samo fantastičan san i postati dio realnosti.
Sjetimo se samo igrice hvatanja Pokemona po svjetskim gradovima, i postajemo svjesni da će dobra fotografija uskoro postati više od samo lijepe uspomene – postat će i sredstvo ulaska u novu dimenziju pri čemu će doći do punog izražaja sustav kamera koji koristi vodeću Galaxy Nightography i AI tehnologiju, te optička stabilizacija slike (OIS) i digitalna video stabilizacija slike (VDIS).

samsung mobiteli rezolucija ekrana

Tehnološke mogućnosti, međutim, ne mogu nas više samo tako lako impresionirati jer odavno nije zanemarivo i kakav ćemo uređaj držati u rukama, stoga se spremite za svu pozornost koju ćete privući noseći u ruci neki od novih Galaxy A uređaja, obojen energičnim bojama kojima neće odoljeti niti ljubitelji tehnologije niti okorjeli trendseteri.

Facebook Like Button