Pametna budućnost: Moćni i napredni pametni telefoni koji traju još dulje

Održivost je nekoć bila u trendu, ali danas je više od toga: prerasla je u način života. Recikliramo, kompostiramo, štedimo, popravljamo i ne bacamo tako olako.

Razmislimo prije nego kupimo. Kao i biramo što kupujemo. Okej, možda nemamo cijelo vrijeme gard (poput merkata na oprezu), ali istraživanja pokazuju da je konzumerizam u osjetom padu. Taj su pokret poveli milenijalci, generacija odrasla uz pametne telefone i društvene mreže, koja ne hrli rasprodajama nego pomno bira što kupuje.
U globalu, posljednjih godina kupujemo manje nego prije te nerijetko potrošimo i više na proizvod, koji mislimo da vrijedi i nećemo ga tako olako zamijeniti novim.

Neki od nas su odabrali održivost jer imaju osjećaja za druge i žele za sobom ostaviti planet u dobrom stanju, a neki pak žele živjeti zdravije, smislenije ili pak uštedjeti i potrošiti novac za ono što im je zbilja važno. I u koju god nišu zavirimo, shvaćamo da nema budućnosti bez održivosti.

Galaxy S23 Plus_Image_01_LI

Gradovi se natječu u osmišljavanju koji će biti zeleniji, štedljiviji i pametniji, restorani se okreću zelenim listovima jelovnika, veliki modni brandovi potpisuju odjeću od ekološki prihvatljivih materijala – gdje god pogledamo, (polako, ali sigurno) događaju se promjene. I na planu pametnih telefona koji su nam uvijek pri ruci događaju se revolucije.

Galaxy S23 Series_Image_01_LI

Jednu od značajnijih pokrenuo je Samsung s inicijativom “Galaksija za planet” (koja malčice bolje zvuči na engleskom: „Galaxy for the Planet“). Ukratko, radi se o ambicioznom, ali dostižnom planu u kojem se smanjuje utjecaj tvrtke na okoliš. Ribarske mreže, rabljene boce za vodu ili kutije za CD-e u rukama vrhunskih stručnjaka postaju dijelovi pametnih telefona – no korištenje recikliranih materijala tek je početak priče.

Galaxy S23 Plus_Image_06_LI

Kvalitetna izrada i bolje performanse vode do toga da uređaji traju dulje. Imajući na umu to da se laka srca rješavamo svojih ljubimaca čim „zakašljucaju“, pametni telefoni nove generacije osmišljeni su tako da traju dulje.

Galaxy S23 Series_Feature Visual_Sustainability_2p_LI

Galaxy S23+ i Galaxy S23 novi su članovi održive obitelji, izrađeni od recikliranih materijala. Izdržljivi zaslon sadrži reciklirano staklo, a razmišljalo se i o pakiranju koje je izrađeno od 100 posto recikliranog papira. Recikliranje ne rješava nužno problem hiperprodukcije jer više proizvodnje u konačnici znači više otpada, ali Galaxy S23+ i Galaxy S23 će se moći dulje koristiti i zato što je prolongiran rok nadogradnje sustava.

Dobar je osjećaj znati da imamo telefon koji je nježan prema okolišu, što dolazi do izražaja i u dizajnu zemljanih tonova, ali naravno, pitamo se i što sve mogu Galaxy S23+ i Galaxy S23?

Galaxy S23 l S23 Plus_KV_Product_2p_LI

Novi telefoni lako prate strast za snimanjem fotografija ili videa, koji ispadaju još bolje u odnosu na prethodnike zahvaljujući poboljšanom noćnom radu, kao i boljoj selfie kameri. Za odlične fotke vrijedi skinuti i Expert RAW aplikaciju koja se preuzima besplatno.

Bilo da su predmet zanimanja objektiva hrana, putovanja ili moda, za listanje fotografija nema potrebe za traženjem hlada. Listanje uspomena bez škiljenja na suncu možemo zahvaliti poboljšanim kvalitetama boja i svjetline, a uz posebnu zaštitu oči se ne umaraju niti u mraku.

Značajni napredak Galaxy S23+ i Galaxy S23 bilježe i kad je riječ o trajanju baterije, što između ostalog, itekako olakšava život i prilikom igranja igara. Zabavu, ali i posao čini boljim i zaslon napredne tehnologije. U svakom slučaju, nove i održive pametne ljubimce s moćnim performansama teško se ispušta iz ruku, a više o njihovim značajkama možete provjeriti ovdje.

Sada je super prilika jer kupnjom Galaxy S23 ili S23+ pametnog telefona ostvarujete pravo na šestomjesečni besplatni probni rok Microsoft 365 Basic OneDrive pohrane u oblaku od 100 GB.
Promocija je dostupna između 7.2.2023. i 31.12.2023, a više informacija pronađite na linku

Facebook Like Button