Mladi fotograf Petar Krešimir Furjan: „Moj najbolji sadržaj tek dolazi!“

Živjeti život kroz objektiv fotoaparata poseban je doživljaj, a suvremena tehnologija omogućava nam da trenutke oko sebe uhvatimo u životopisnoj kvaliteti.

Svatko ima talente koji su posebno izraženi, a mladi fotograf i influencer Petar Krešimir Furjan svoju ljubav i talent pretvorio je u posao.
Za sebe kaže kako je zaljubljenik u putovanja i ljude, a nama je otkrio kako svakodnevno uspijeva zaustaviti trenutke koji su mu zanimljivi i pretočiti ih u fotografije te koliko mu je pri tome bitan njegov Galaxy S22+ pametni telefon.

Petar_Furjan_photo_2 samsung

„Moja priča o ljubavi prema fotografiji seže sve do mog djetinjstva. Naime, prije 24. godine uzeo sam u ruke prvi put, tada još analogni fotoaparat. Od tog trenutka započinje moje istraživanje fotoaparata, “okidanje” fotografija na film te uzbuđenost oko očekivanja rezultata.

Tijekom godina došlo je do razvitka tehnologije, pa su na scenu stupili digitalni fotoaparati koji su nudili mogućnost pregledavanja fotografija odmah nakon “okidanja”.

Uzbuđenje oko čekanje filma sada je zamijenilo novo iskustvo digitalne fotografije, koje je nudilo veće mogućnosti koje su ujedno i bile brže. Tako da, kada je došlo vrijeme izbora moga zvanja, nisam puno dvoumio.
Znao sam što želim biti i čime se želim baviti. Čvrsto sam odlučio pretvoriti svoj hobi u svoje životno zanimanje.“

Uz fotografiju, Petar veliki naglasak stavlja i na putovanja. Ona mu služe kao platno za nove i zanimljive fotografije, a brojni followeri na društvenim mrežama željno iščekuju nove objave.

„Svi koji me prate znaju da osim velike ljubavi prema fotografiji, također gajim veliku ljubav prema putovanjima. Posao mi je omogućio da spojim ta da dva svijeta u jedan. Zahvaljujući njemu obišao sam zavidan broj zemalja, istraživao razne kulture i upoznao razne profile ljudi.

U nešto novije vrijeme (iako sam zaljubljenik u vintage stvari, pa u slobodno vrijeme volim istraživati stare izvođače, a posebno pratim i skupljam gramofonske ploče, koje redovito sviraju u pozadini tijekom mojih svakodnevnih edita.

Petar_Furjan_photo_3

Veseli me činjenica što svako doba donosi neke novitete, što više jer samim time to znači da uvijek moram biti u korak s vremenom te svakodnevno raditi na sebi i osluškivati što se događa u digitalnom svijetu.“
No, kako to često biva profesionalni put Petra Krešimira Furjana nije bio bez spoticaja. Kroz godine Petar se probijao na fotografskoj sceni, a postao je i Samsung ambasador.

„Od kada sam 2019. godine pokrenuo vlastiti obrt, moj posao je za mene uvijek bio veselje i uzbuđenje, ali je ujedno, puno puta, bio i nepredvidiv.

Probijanje na tržište u “moru” fotografa, meni je predstavljalo osoban izazov koji me je tjerao da uvijek radim na sebi, da preispitujem svoje ideje te da svojom kreativnošću izlazim iz granica. U cijelom tom procesu najbitnije mi je bilo da uživam u onome što radim te da u svaki projekt dam sve najbolje od sebe. A toga se držim i kad je moja uloga Samsung ambasadora u pitanju.“

Dobro oko i iskustvo bitni su faktori pri fotografiranju, ali i dobra oprema također je bitna. Velik dio sadržaja koji objavljuje na društvenim mrežama Petar je „uhvatio“ sa svojim Samsung Galaxy S22+ pametnim telefonom pa nam je otkrio što mu se kod njegovog pametnog telefona najviše sviđa te kakvi su mu planovi za budućnost.

Samsung Galaxy S22+ me prati svuda u stopu. Nema opcije koja me nije ostavila bez daha od detalja prilikom zoomiranja, do snimanja u 8K rezoluciji. Noćni način fotografiranja je Samsung na Galaxy S22+ usavršio i doveo na potpuno novu razinu.

Kao netko tko je okružen tehnologijom, stalno trebam biti u korak, ako ne i ispred trendova. Zato Samsung Galaxy S22+ stane u svaki džep, te me prati u stopu.

Ako Samsung Galaxy S22+ nije pri ruci, tu je svakako Galaxy Watch4 na ruci koji mi olakšava obavljanje razgovora bez da posegnem za mobitelom, a savršen je i za navigiranje i čekiranje obavijesti, mejlova i poruka.
Iz dana u dan otkrivam svu moć novog Samsung Galaxy S22+, vjerujem da najbolji sadržaj tek dolazi.

Ako je suditi po sadržaju koji smo do sada imali prilike vidjeti na Petrovom profilu, s uzbuđenjem čekamo nove objave koje će zasigurno oduševiti brojne pratitelje. Vrhunske fotografije i zanimljivosti s putovanja možete pronaći na društvenim mrežama ovog mladog fotografa, a više informacija o Samsung Galaxy S22+ pametnom telefonu na poveznici.

A ako ste dvojili kad je pravo vrijeme za kupovinu novog Galaxy S22+ pametnog telefona, ono je upravo sad. Jer uz kupovinu određenih Samsung uređaja dobivate šest mjeseci besplatnog 100 GB prostora za pohranu u oblaku na servisu OneDrive.

Ostanite povezani, zajednički koristite dokumente i fotografije s prijateljima i članovima obitelji te surađujte u stvarnom vremenu pomoću aplikacija sustava Microsoft 365. A za vjerne članove Samsung zajednice tu je i Samsung Lounge program vjernosti uz koji uživajte u posebnim pogodnostima unutar Samsung Members aplikacije.

Uz odobrenje: Milenijum promocija

Facebook Like Button