Kulinarska emisija Recepti oca Lea iz Hrvatske obišle cijeli svijet

Ove snimke Hrvatskih ljepota koje su obišle svijet, životopisna su turistička i hodočasnička razglednica Lijepe Naše.
Kao i uvijek, u “Receptima oca Lea” najvažniji ‘sastojci’ su ljudi i njihove životne priče, koji su gosti njegove svake emisije.

Svjetskom kulinarskom emisijom “Recepti oca Lea” predstavljene prirodne i kulturne znamenitosti Hrvatske.

Svjetski popularna kulinarska emisija “Recepti oca Lea”, u produkciji EWTN-a (Eternal Word Television Network), za snimanje četiri svoje epizode koje se emitiraju na Laudato televiziji odabrala je Hrvatsku – grad Zagreb i okolicu kao i grad Zadar.

recepti-oca-lea-serija-1

Hrvatska kultura, tradicija i prirodne ljepote uz kulinarske specijalitete bile su tema četiri epizode, koje imaju višemilijunski doseg gledatelja diljem svijeta posredstvom EWTN-a koji putem 11 televizijskih kanala na više jezika pokriva više od 275 milijuna televizijskih kućanstava u više od 145 zemalja.

recepti-oca-lea-serija-2

Otac Leo Patalinghug, katolički je svećenik iz Baltimora, član zajednice posvećena života Voluntas Dei, vrsni kuhar koji je pohađao poznatu talijansku kulinarsku školu Cordon Bleu Perugia i urednik i voditelj televizijskog programa.

Nakon što je zaređen, ugradio je svoje kulinarske vještine i druge talente u pokret ”Milost prije obroka” (Grace Before Meals) kojem je cilj ponovno okupiti i jačati obitelji oko obiteljskog stola i zajedničkih obroka.

recepti-oca-lea-serija-3

U EWTN-ovoj kulinarskoj emisiji ”Recepti oca Lea” gledatelji neće naučiti samo kako pripremiti odličan obrok za svoju obitelj, već će biti poučeni i u vjeri, a posebno u povezanosti hrane s Crkvenim naukom.

Otac Leo tako hranom za tijelo, um i duh te vjerom i humorom zbližava sve ljude jer kako kaže: “Ovo nije samo kulinarska emisija, nego emisija o vjeri koja se služi jedinstvenim sredstvom – jezikom koji svi razumiju, a to je hrana.”

recepti-oca-lea-serija-4

U epizodama koje su snimane u Hrvatskoj predstavljene su zagrebačka Katedrala, njezina riznica i vječni dom blaženog Alojzija Stepinca, mjesto brojnih kulinarskih inspiracija.

Tržnica Dolac, samostan Lužnicu, hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke kao i prekrasne turističke lokacije Zadra, kulturna i vjerska baština katedrale svete Stošije, nedovoljno poznato svetište svetog Šimuna starca u kojem se čuva sarkofag s njegovim tijelom, skrivena klauzurna tajna benediktinskog samostana i muzeja te dalmatinska ravnica Kraljevskih vinograda.

recepti-oca-lea-serija-5

Kao iskustvo druženja s ljudima koje je ponio iz Hrvatske – otac Leo je istaknuo – važnost vjere i obitelji u našoj kulturi te nada koja nikad ne može biti ugašena, što dokazuju preživljene ratne strahote prošlog stoljeća.

recepti-oca-lea-serija-6

Ova emisija koju možete pratiti nedjeljom u 14.30 na Laudato televiziji oduševit će vas kulinarskim umijeća oca Lea koji s lakoćom spaja okuse i mirise, prirodne i kulturne ljepote Zagreba i Zadra kao uz naviještanje evanđelja porukama koje će dotaknuti vaše srce i začiniti vašu vjeru.

Uz dopuštenje: Bagadodo (sve fotografije)