Kriminalistička serija kao stvorena za jesenske dane

Inspektor Banks (DCI Banks) nova je britanska kriminalistička serija na Pickbox NOW, a svih pet sezona bit će dostupno od 18. rujna. Žanrovski opisana kao kriminalistička drama s elementima misterija, ova se britanska serija temelji na popularnim romanima kanadskog autora Petera Robinsona.

U glavnoj je ulozi Stephen Tompkinson kao nepokolebljiv i tvrdoglav Alan Banks, glavni inspektor koji se bavi rješavanjem suludih i uznemirujućih zločina. U tome mu pomažu njegove asistentice Annie Cabbot (Andrea Lowe) i Helen Morton (Caroline Catz).

inspektor-banks-serija-1

Serija se temelji na četirima nastavcima romana Petera Robinsona, a svaka priča donosi novu kompleksnu radnju.
U prvoj sezoni, koja se temelji na romanu Aftermath, glavni inspektor Banks započinje šokantnu istragu kako bi uhvatio brutalnog serijskog ubojicu mladih žena.

U drugoj sezoni, koja se temelji na priči Playing with Fire, dva tijela pronađena su nakon požara na brodu. Banks i njegova asistentica Cabbot na tragu su piromanu koji je ubio dvije osobe.

inspektor-banks-serija-2

Friend of the Devil bavi se pričom o mladom studentu koji je napadnut usred grada, a u drugom dijelu Yorkshirea ženi je prerezano grlo. Ta dva naoko različita ubojstva imaju zabrinjavajuće sličnosti.

Cold is the Grave bavi se slučajem koji je zastrašujuće blizu Banksa i njegova miljea. Naime, Banksov šef, nadzornik Gerry Rydell, traži ga da pronađe njegovu nestalu kćer tinejdžericu.

inspektor-banks-serija-3

Ove priče pravo su blago – odvest će vas u svijet inteligentnog detektivskog istraživanja uznemirujućih zločina, otkrivajući malo-pomalo, a nevjerojatni obrati neće vas ostaviti ravnodušnima. Osim neobičnih i dobro konstruiranih priča, kritičari hvale i glumu glavnih glumaca, Stephena Tompkinsona i Andree Lowe.

Svih pet sezona britanske kriminalističke serije Inspektor Banks gledajte odmah na Pickbox NOW!

Uz dopuštenje: Pickbox (sve fotografije)

Facebook Like Button