Serija inspirirana istinitim događajima Lov na vještice

Premijera norveške serije Lov na vještice (Heksejakt, eng. Witch Hunt, 2020.) očekuje nas od 3. srpnja, na samom početku dugog toplog ljeta

Ova kriminalistička serija inspirirana je istinitim događajima i bavi se snažnim psihološkim, osobnim i političkim posljedicama koje se događaju nakon što se jedna žena pokušava boriti protiv goleme korporacije.

Zanimljiva, napeta, suluda i kompleksna, ova norveška serija bavi se korupcijom, pokvarenim odvjetnicima i neodustajanjem od traženja pravde.

lov-na-vjestice-serija-1

O čemu je riječ u seriji Lov na vještice?

Ida Waage radi u prestižnoj odvjetničkoj tvrtki te jednog dana primijeti sumnjiv račun. Ubrzo shvati da je to povezano s operacijom pranja novca najvećeg klijenta njezine tvrtke, Peerom Eggenom.

Nakon što obavijesti izvršni odbor o tome, šokirana je vidjevši kako oni samo okreću glavu i pokušavaju je diskreditirati prijeteći joj lažnim optužbama.

Njezin posao i kredibilitet su ugroženi, no Ida i dalje traži pravdu i obavijesti policiju. Glavni istražitelj Eirik otkrije još veći skandal koji uključuje sumnjive transakcije između Eggena i supruga norveške ministrice pravosuđa.

Nakon što novinarka Aida Salim ova otkrića objavi, Idina odvjetnička tvrtka joj se osvećuje podmećući zlobne priče s namjerom da joj unište karijeru. Ida počinje shvaćati da je dovela sebe i sve koje voli u veliku opasnost. Može se li i kako izvući iz toga?

lov-na-vjestice-serija-2

Zašto gledati epizode ove serije?

Osim što je inspirirana istinitim događajima u Norveškoj, kritičari su ovu seriju definirali kao najvažniju skandinavsku seriju 2020.

S fokusom na igre moći i korupciju, Lov na vještice je priča o tome kako jedna jedina akcija može povući seriju skandala na nacionalnoj razini s posljedicama koje sežu duboko u sve pore društva.

Premijeru norveške serije Lov na vještice gledajte od 3. srpnja na Pickbox NOW!

Uz dopuštenje: Pickbox (sve fotografije)

Facebook Like Button