Legendarni filmovi za prve dane 2022. godine

Pogledajte izvrstan popis filmova koji će se prikazivati za novogodišnji vikend, od 31. prosinca do 2. siječnja 2022.

Sve ili ništa (Hell or High Water)
VRIJEME PRIKAZIVANJA: 31. 12. u 21:00h
hell-or-high-water
Kriminalistički i akcijski film vrti se oko dva brata koja pokušavaju spasiti obiteljski ranč u Teksasu od banke koja zbog dugova želi preuzeti ranč. U takvim očajničkim vremenima, oni se odluče na krađu… S izvrsnom glumačkom postavom koju čine Chris Pine (Star Trek, Wonder Woman), Jeff Bridges (The Big Lebowsky) i Ben Foster (Galveston), ova kriminalistička akcija oduševit će vas za novogodišnji vikend!

Howards End (Howards End)
VRIJEME PRIKAZIVANJA: 1.1. u 17:20h
howards-end
Oscarom nagrađena romantična drama ima zvjezdanu glumačku postavu koju čine Anthony Hopkins, Emma Thompson, Vanessa Redgrave i Helena Bonham Carter. Radnja je smještena u Englesku, na početak 20. stoljeća, gdje se susreću tri različite društvene klase – viktorijanski kapitalisti Wilcoxi kojima je jedini bog novac, prosvijećeni buržuji, humanisti i filantropi Schlegeli te radnici Basti, koji jedva spajaju kraj s krajem.

Dragi bijelci (Dear White People)
VRIJEME PRIKAZIVANJA: 1.1. u 23:10h
dear-white-people
Opisana i kao komedija i kao drama, Dear White People izvrstan je film o četirima studenticama i studentima na prestižnom fakultetu Ivy League. Ova društvena satira vrti se oko kontroverze koja se stvori nakon što bijeli studenti organiziraju popularan ali i uvredljiv blackface tulum. Film istražuje ne samo rasni identitet u Americi nego i univerzalnu priču o stvaranju vlastitog jedinstvenog puta u svijetu.

Wicker Park (Wicker Park)
VRIJEME PRIKAZIVANJA: 1.1. u 1:03 h
wicker-park
Matthew (Josh Hartnett) mladi je izvršni direktor marketinške tvrtke u Chicagu koji planira poslovni put u Kinu. No kad pomisli da je vidio Lisu, ljubav svog života koja ga je napustila bez riječi prije dvije godine, on zaustavlja sve kako bi je pronašao. Dok je opsesivno traži, nailazi na još jednu ženu po imena Lisa, koja je zapravo glumica pravog imena Alex, a koja bi mogla znati što se uistinu dogodilo… Zanimljivog žanra, ovaj romantični triler držat će vas budnima i oduševiti pričom.

Djevojka od milijun dolara (Million Dollar Baby)
VRIJEME PRIKAZIVANJA: 2.1. u 21:30h
million-dollar-baby-1
Jedan od najboljih filmova svih vremena Oscarom je nagrađena sportska drama Million Dollar Baby. Hilary Swank briljira u ulozi boksačice u usponu, Maggie Fitzgerald, koja želi učiti od najboljeg – njezin je trener Frankie Dunn kojeg tumači jednako fenomenalni Clint Eastwood.

Osim što je Oscarom nagrađen za najbolji film, što je Hilary Swank nagrađena za najbolju glavnu ulogu te Morgan Freeman za najboljeg sporednog lika, Clint Eastwood nagrađen je za najboljeg redatelja, zbog čega se opravdano može reći da je ovo film koji se ne propušta!

Coco Chanel & Igor Stravinsky
VRIJEME PRIKAZIVANJA: 3.1. 1:20h
coco-chanel
Romantična glazbena drama smještena je u Pariz. Coco Chanel zaljubljena je u bogatog i zgodnog Boya Capela, no također je opsjednuta svojim radom. Paralelno, na scenu se upravo postavlja balet Igora Stravinskog The Rite of Spring. Oboje su moderni na svoj način te, kad Coco prisustvuje skandaloznoj prvoj izvedbi djela Igora Stravinskog, oboje dobivaju kritike kako su previše radikalni i strani. Nekoliko godina poslije njih se dvoje upoznaju…

Kompletan raspored prikazivanja filmova za Silvestrovo i Novu godinu www.pickbox.hr/tv/raspored “>pogledajte OVDJE

Uz dopuštenje: Pickbox (sve fotografije)

Facebook Like Button