Lječilište Topusko

Pravo mjesto za rehabilitaciju i liječenje ozljeda lokomotornog, nervnog i mišićnog sustava.
Jedno od najvećih izvora zdravlja pronaći ćete u Lječilištu Topusko, smještenom u predjelu rijeke Gline i okruženom brežuljcima, na prirodnim izvorima termalne vode koja je po kvaliteti treća u Europi. Ovdje su nekoć dolazili stari Rimljani, kraljevi, lordovi, generali, biskupi i plemići iz cijele Europe kako bi uživali u svježem zraku i ljekovitoj vodi.

Povijest Topuskog započela je prije više od 3000 godina, kada su ove prostore naselili drevni Japodi i u njemu otkrili neprocjenjive prirodne izvore termalne vode. Još u 19. stoljeću Topusko je postalo vrlo popularno okupljalište moćnih i bogatih velikaša i plemića, kao i ostalih gostiju koji ovdje hrlili iz Francuske, Italije, Velike Britanije i Njemačke.

Lječilište je i danas nadaleko poznato po svojim medicinskim programima koji obuhvaćaju veliki broj terapijskih usluga pod stručnim specijalističkim nadzorom. U Lječilištu Topusko specijalizirani su za liječenje i rehabilitaciju oboljenja i ozljeda lokomotornog, nervnog i mišićnog sustava, koji uključuju upalne bolesti sustava za kretanje u fazi remisije, degenerativna oboljenja sustava za kretanje, izvanzglobni i metabolički reumatizam, rehabilitaciju prije i nakon operacija na lokomotornom sustavu, rehabilitaciju lezija perifernog motornog neurona, rehabilitaciju neuroloških bolesnika te sportske ozljede.

Termalna voda je hipertermna, a njezina prosječna temperatura je između 68 i 72 °C. Ova ljekovita voda izbija iz 1500 metara dubine, vulkanskog je podrijetla, a zanimljivo je da su u proteklih 200 godina njezin sastav i kakvoća ostali nepromijenjeni. Uz termalnu hipertermnu vodu kao prirodni čimbenik, liječenje i rehabilitacija u Lječilištu Topusko provodi se i rekreacijom te metodama fizikalne terapije kao što je elektroterapija, termoterapija, krioterapija, laser, limfna drenaža, ručna masaža, aqua aerobic i magentoterapija.

Uz medicinsku i fizikalnu terapiju, u Topuskom se nude i sportski programi prilagođeni pripremama skupina, ali i individualcima te različiti wellness programi za one koji se žele opustiti i pobjeći od svakodnevnog stresa i gužve.

KORISNE INFORMACIJE

Smještaj: na raspolaganju vam je hotel Toplica i Apartmani Nekić .

Restorani: Domaće specijalitete nude: restoran Toplica i restoran Kovačević.

Renata Cisar

Facebook Like Button