McQueen film o jednom od najvećih modnih dizajnera

Neodoljiv … pažljiv prikaz modne ikone u kinima.

Hrvatska modna i dizajnerska scena već neko vrijeme iščekuje film o Alexanderu McQueenu

U CineStar kina od 26. rujna dolazi film o jednom od najvećih modnih dizajnera u povijesti. Nevjerojatno snažnih i dirljivih 111 minuta ‘McQueena’ ostavit će vas bez teksta, kao što je to iz sezone u sezonu činio svojim modnim remek djelima.

mcqueen-film-1

Redatelji Ian Bonhôte i Peter Ettedgui zabilježili su život i djelo jedinstvenog talenta u njegovoj veličanstvenoj anarhiji te su ponudili uzbudljiv portret McQueenovog života i njegove kompleksne osobnosti, prateći ga u osvajanju svijeta mode.

McQueen film o jednom od najvećih modnih dizajnera

Od svog naukovanja u školi Savile Row za krojače i galanteriste, gdje je pokazao nadnaravnu vještinu rezanja uzoraka i krojenja, do svoje smrti u 40. godini, film prekida pravila dokumentarnog pripovijedanja svojim mozaikom samostalnih fragmenata snimljenih u različitim stilovima, koji se akumuliraju i kombiniraju kako bi stvorili revolucionarni, višeslojni portret.

mcqueen-film-2

Intimni intervjui jedan-na-jedan s obitelji, prijateljima i kolegama te snimke njegovih slavnih modnih vizija, otkrivaju neusporediv kreativni talent koji je svojim revolucionarnim dizajnom odjeće i do tada nikad viđenim revijama izrazio svoje najmračnije fantazije i najveće ambicije.

Uzevši u obzir njegovu ingenioznost, utjecaj i buntovništvo koji su obilježili kraj 20. i početak 21. stoljeća, ovaj naslov doista valja pogledati jer daje osobni uvid u njegov prerano prekinut život i otkriva pojedinosti njegovog čudesnog, zadivljujućeg, ali za mnoge i zastrašujućeg svijeta.

mcqueen-film-3

Film o modnom geniju Alexander McQueenu koji je pomaknuo granice u svakom smislu, možete pogledati na redovnom programu od 26. rujna u Kaptol Boutique Cinema te u kinima CineStar Osijek, Rijeka i Joker Split koji prikazuju dio repertoara iz zagrebačkog boutique kina.

Ulaznice za film su u prodaji od utorka 24. rujna, a više informacija potražite na http://bit.ly/AlexanderMcQueenFilm.

Ove jeseni vas doista očekuju zanimljivi naslovi, tako da svakako pregledajte najave i pripremite se na uzbudljivu filmsku jesen.

mcqueen-film-4

„Otišao bih do kraja svoje mračne strane i izvukao te užase iz svoje duše i stavio ih na modnu pistu.”
Alexander McQueen

Uz dopuštenje: PR365 ( sve fotografije)

Facebook Like Button