„Muški“ hobiji koji privlače i žene

U davna vremena postojala su stroga pravila što žene smiju, a što ne smiju raditi. Točno se znalo koji su sportovi muški, gdje žena nema pravo prilaska, a što joj je zabranjeno. Srećom, ta su vremena iza nas pa iz dana u dan raste broj žena u aktivnostima koje su prije bile rezervirane isključivo za muškarce. Donosimo Vam listu njih sedam:

Lov

Prije par godina bilo je gotovo nezamislivo vidjeti ženu kako drži pušku, dok su danas one ravnopravne članice pojedinih lovačkih društava. Neki vjeruju i da su žene bolje lovkinje radi svoje preciznosti i odnošenja prema životinjama.

To će ostati vječito pitanje baš kao i pitanje vezano uz žene za volanom. Muškarci se sigurno neće lako odreći laskave titule najboljih lovaca, stoga prepuštamo svakome od vas da donosi svoje zaključke.

lov lovac

Pikado

Mirna ruka, bistro oko, preciznost, upornost i vježba odlike su većine dobrih sportaša. I dok ga neki smatraju igrom, drugi ga smatraju sportskom disciplinom. Iako se njime u većoj mjeri bave muškarci, iz dana u dan raste sve veći broj žena koje bilježe iznimne rezultate u pikadu.

streljaštvo

Streljaštvo

Gotovo sve odlike koje se tiču pikada, plus još poneke poput snage i izdržljivosti krase i osobe koje se bave streljaštvom. Ovdje se radi o raznim vrstama pištolja i pušaka te pokretnim i nepokretnim metama.

Ovaj sport spada među standardne sportove Olimpijskih igara, a iz dana u dan raste i broj njegovih poklonika, kako muških, tako i ženskih.

prase

Nesvakidašnji kućni ljubimci

Iako postoje određeni stereotipi vezani uz žene i njihove hobije, ovo je još jedan od onih koji ih besramno ruši. Vjeruje se da su žene nježniji spol koji se boji zmija, guštera i ostalih bića iz životinjskog svijeta, izuzev pasa i mačaka, no udomljavanje kućnih ljubimaca poput zmije, pauka ili guštera sve je više u porastu i među ženskom populacijom.

utrke

Automobili

Da muškarci vole brzine to smo oduvijek znali, no sve više žena ulaže svoj teško zarađen novac u limene ljubimce raznih vrsta i oblika. Utrke više nisu rezervirane samo za muškarce, a članice auto – moto klubova u velikoj mjeri postaju i žene.

7-hobija

Ribolov

Strpljenje, mir, tišina, boravak u prirodi, dobar zamah i jaka ruka potrebni su za jednog dobrog ribolovca. Većinom uz rijeke viđamo muškarce kako sjede i u tišini gledaju u vodu koja teče, čekajući da se pokrene štap malo pomakne. U posljednje vrijeme sve im se više pridružuju i supruge koje se kućama nerijetko vraćaju s više ulova od njihovih muževa.

Nogomet

Nikako ne smijemo zaboraviti „najvažniju sporednu stvar na svijetu“ – nogomet. Da, znamo – to je sport kojeg muškarci obožavaju, ponekad izgleda kao da za njega žive, vrijeme staje kad su bitne utakmice, a na zajedničkim gledanjima traži se mjesto više. Ovaj je sport sve zanimljiviji i ženama koje osim što ga budno prate počinju se njime i rekreativno baviti.

nogomet

Za kraj…
Prošlo je ono vrijeme kad su određeni sportovi i hobiji bili rezervirani samo za jedan spol. Dobra je stvar što rušimo barijere i zidove te gradimo mostove, sve s ciljem ravnopravnosti i zajedničkog provođenja slobodnog vremena.

Autor: Wish hr

Facebook Like Button