Najbolje serije za true crime ovisnike

Neki od nas se vole strašiti hororima s paranormalnim događanjima, vampirima i zombijima, demonima ispod kreveta i krvoločnim klaunima, a neki se ipak najviše straše stvarnosti koja se događa oko nas.

Ako ste jedni od onih koji vole osjećati žmarce po tijelu dok ste ne trepćući zalijepljeni za ekran, na kojem se prikazuju stare snimke intervjua sa serijskim ubojicama te slike i rekonstrukcije monstruoznih zločina, ovo će biti prava poslastica za vas.

True crime serije doživljava svoju zlatnu eru, a iz tavana i podruma svjetske kriminalne povijesti izlaze nevjerojatne priče, koje talentirani redatelji i dokumentaristi oblikuju u nevjerojatno adiktivne serije vrijedne satima dugog bingeanja.

Mini serija Jinx

Volite li visokokvalitetne kadrove, skupu HBO produkciju, događaje od kojih će vam otpasti vilica i koji se samo slažu jedan na drugi i lede vam krv u žilama, ovo je idealna serija za vas. Od svega 6 epizoda, ova miniserija opisuje život Roberta Dursta, crne ovce obitelji koja se obogatila gradnjom nebodera po luksuznim njujorškim kvartovima. Međutim njegov fokus nije novac i moć, nego sloboda življenja, i to po njegovim pravilima, zbog kojih su brojni nestali s lica zemlje.

kriminalisticka serija
Foto preuzet sa FB stranice

Napeta true crime serija Don’t F**k With Cats

Jedna od najnapetijih true crime serija sigurno je Don’t F**k With Cats. Priča o serijskom ubojici, koja kreće od združene akcije ljubitelja životinja i njihove herojske reakcije na youtube videe zlostavljanja nevinih životinja, plovi kroz gnusne zaplete, spotiče se o različite prepreke i vodi do raspleta otkrivajući najtamnije dijelove ljudskog uma.

Ova će vas serija sigurno razljutiti, a glavni će vas akteri voditi kroz cijeli proces razotkrivanja ubojice poput profesionalnih detektiva velikih srca i nepokolebljive borbe protiv nepravde.

kriminalisticka serija Staircase
Foto preuzet sa FB stranice

Staircase jedna od najuzbudljivijih američkih serija iz sudnice

Staircase bi se usudila nazvati true crime sapunicom zbog velikog broja epizoda, prevrata, drama, obiteljskih odnosa, tajni, igara moći i likova koji su se pojavljivali kroz epizode.

Ovo je nevjerojatno uzbudljiva serija snimana periodično kroz petnaestak godina, zbog koje ćete bingeat i po pet epizoda bez da to uopće primijetite. Kako ne bi previše spojlali, samo ću reći da cijela priča kreće od jednog nesretnog pada niz stepenice, koju je žrtvu ostavio u lokvi krvi i sumnjivo izranjavane lubanje.

Za to vrijeme je njen muž sjedio pored njihovog bazena i pijuckao čašu vina. No, je li tako uistinu bilo? Uz vjerno praćenje glavnog optuženog lika, kao krešendo serije dolaze fenomenalne snimke iz sudnice koje svjedoče o jednom od najuzbudljivijih slučajeva u američkoj povijesti.

Serija Making a Murderer prepuna misterija, koji true crime epizode mogu pružiti

Što se dogodi čovjeku koji je 18 godina nepravedno proveo u zatvoru i konačno izašao na slobodu zahvaljujući dokazima koji su otkrili policijsku pogrešku? Ponovo se vraća u zatvor zbog nove optužbe prema kojoj je navodno ubio djevojku iz susjedstva i to na najgori mogući način. Središnja Amerika, teški životni uvjeti, misterije, korumpirana policija i grčevi u želucu je sve što vam ovaj odlični true crime nudi.

S ovim popisom, i mrakom koji pada u pet sati popodne, ne treba vam doslovce ništa osim dekice i zdjele kokica te malo hrabrosti, a za svakog true crime ljubitelja, ovo će biti dostatna godišnja o doza mračnim dijelovima ljudske povijesti.

Piše: T. B.

Facebook Like Button