Namještaj za ured: Stvorite atmosferu uspjeha!

Uređenje ureda uvelike utječe na produktivnosti, udobnost i zadovoljstvo onih koji u njemu rade.

Promišljeno i kvalitetno opremljen ured pomaže održati fokus prilikom obavljanja svakodnevnih poslovnih zadataka. Važno je da ured ocrtava vaš pristup poslu i da u njemu stvorite atmosferu kojoj ćete se uvijek rado vratiti.
Ako planirate urediti vlastiti ured ili radni kutak u svom domu, mi u vidaXL pripremili smo za vas nekoliko jednostavnih savjeta uz koje ćete kreirati udobno mjesto za produktivnost i kreativnost, s posebnim naglaskom na moderni uredski namještaj iz vidaXL online trgovine.

Savjeti za brz i jednostavan kućni ured

Rad od kuće postao je sve češća praksa i za zaposlenike, i za poduzetnike. Iako nisu svi u mogućnosti izdvojiti cijelu sobu za radni prostor, to ne znači da ne mogu uklopiti kreativan i praktičan radni kutak u neku od prostorija, najčešće dnevni boravak.

Prilikom opremanja svog kućnog radnog kutka primijenite ove smjernice:

Smjestite se blizu izvora prirodnog svjetla, ali i predvidite dodatnu rasvjetu za radne večernje sate.

Tri su ključna elementa radnog kutka: radni stol, stolica i polica, ladica ili drugi skladišni prostor u koji možete pospremiti sve stvari.

Ako ste u prostoriji koju dijelite s drugim članovima obitelji, razmislite o dodatnoj pregradi kako biste osigurali privatnost.

Izmjerite dostupan prostor, pripremite detaljan popis za kupovinu, posjetite vidaXL i potražite kvalitetan namještaj online!

Bez obzira na to opremate li radni kutak ili cijeli prostor koji je isključivo namijenjen za posao, vjerujemo da će vam koristiti savjeti i informacije u nastavku.

Radni stol – mjesto gdje nastaju najbolje ideje

Kako biste nesmetano stvarali nove ideje i produktivno obavljali dnevne zadatke, potreban vam je radni stol na koji će stati sve što vam je potrebno.

Ako niste sigurni koje dimenzije odabrati, razmislite o sljedećem: što sve želite staviti na stol? Kojih je dimenzija vaše računalo? Hoćete li dodati printer, zvučnike ili druge tehnološke dodatke? Je li vam potrebno mjesto za papire, rokovnike, penkala?

Prilikom odabira boje radnog stola, uzmite u obzir boje zidova, podova i druge boje koje prevladavaju u sobi

Bijeli i sivi stolovi povezuju se s osjećajem jasnoće i discipline, dok oni tamniji simboliziraju koncentraciju. Zemljani tonovi označavaju prizemljenje i udobnost.

Radni stolovi pružaju različite opcije skladištenja stvari. Razmislite za koliko vam je stvari potreban prostor te odaberite stol s manje ili više ladica odgovarajućih dimenzija, s otvorenim ili zatvorenim policama.

Uredske stolice za maksimalnu udobnost

Uredska stolica mjesto je na kojem provodimo većinu radnog dana, pa je izuzetno bitno da bude udobna i kvalitetna. Ne utječe samo na produktivnost, već i na zdravlje. Za pravilno držanje tijela važan je ergonomski dizajn te podesivost visine i naslona za leđa.
Preporuka je da visina naslona za ruke bude paralelna s visinom stola.

Praktičan dizajn i kotačići omogućit će vam lako kretanje duž radnog prostora. Odaberite izdržljiv materijal koji se lako održava, a boju uklopite prema ostatku prostora i boji radnog stola.

Urednost i organizacija ureda

Vidno zakrčeni uredski prostor dovodi do pada koncentracije i osjećaja nelagode. Kako biste izbjegli nered, pripremite prostor za skladištenje stvari poput ladica, polica i dekorativnih kutija i košara. Razmislite o svojem uobičajenom procesu rada i odredite mjesto gdje ćete držati stvari vezane za završene projekte, a gdje one za aktualne projekte na kojima trenutno radite.

Pokušajte svoj stol održati potpuno čistim, bez ikakvih stvari. Ovaj princip popravit će vašu koncentraciju i fokus jer ćete izbjeći distrakcije poput šarenih papirića s novim zadacima i podsjetnicima. Predvidite mjesto za papir i olovku koji će vam uvijek biti pri ruci za zapisivanje novih ideja i važnih informacija koje ne želite zaboraviti.

Detalji za inspiraciju i kreativnost

Iako su urednost i organizacija primarni za kvalitetno obavljanje radnih zadataka, to ne znači da ne postoji mjesto za personalizaciju ureda.

Detalji poput dragih fotografija, umjetničkih djela, inspirativnih motiva i rečenica ili pak sitnica koje za vas nose određenu poruku, dobrodošli su u radnom prostoru.
Nekoliko biljaka unijet će živost u ured, a njihova moć leži i u umanjenju stresa i stvaranju pozitivne atmosfere.

Utjecaj boja u uredu na produktivnost

Boje koje prevladavaju u uredu utječu na raspoloženje. Isključivo bijela boja zidova smatra se previše jednoličnom i neinspirativnom. No, isto tako, korištenje samo jedne određene boje može izazvati nelagodu. Odredite paletu boja i kombinirajte ih u prostoru. Ako je primjenjivo, svakako uzmite u obzir i boje vašeg poslovnog brenda.

Dizajneri često preporučuju korištenje plave ili zelene boje koje zbog svoje pojavnosti u prirodi pozitivno utječu na produktivnost. Smatraju ih bojama koje donose dobru energiju u prostor. Izraženije boje upotrijebite u tekstilu ili namještaju, a zidove zadržite neutralnima.

Uredski namještaj u vidaXL online trgovini

Ako planirate uređenje ureda i tražite namještaj online, u vidaXL online trgovini pronaći ćete sve što vam je potrebno: od uredskih stolova i stolica do pribora i dodataka za uredski namještaj.
Stvorite svoj kreativan i produktivan prostor na kojem ćete osmisliti brojne ideje i proslaviti uspjehe!

Partnerski članak
vidaXL

Facebook Like Button