Nassfeld – skijajte tamo gdje sunce sja

Koruški Nassfeld, jedno od 10 najboljih skijališta Austrije, impresionira raznolikošću staza i prekrasnom planinskom panoramom. Zbog geografskog položaja i osobite mikroklime, ne ubraja se samo u skijalište sa gotovo najviše snijega, nego i među one sa najviše sunčanih sati.

Osiguran snijeg
Nassfeld oduvijek privlači svoje goste sa mnogo snijega . ta je činjenica bila presudna za stvaranje ovog skijališta. Koruška „Snježna rupa“ profitira zahvaljujući posebnoj mikroklimi i „Genovskoj cikloni“ ima odličnu prekrivenost skijališta prirodnim snijegom od početka prosinca pa sve do kraja travnja. Topovi za umjetno zasnježivanje dodatno osiguravaju snijeg na svih 110 km staza u slučaju da Majka Priroda nije velikodušna kao inače. Topovi i moderne žičare garantiraju užitak skijanja kroz cijelu sezonu.
Lože u prekrasnom krajoliku

Nassfeld također nudi široku paletu usluga, pružajući tako dodatnu dozu komfora i zabave na stazama. Kao sastavni dio „Nice Surprise“ ponude su lože smještene u prekrasnom krajoliku, opremljene namještajem koji u „Nassfeld-Kinu“ poziva na odmor i uživanje u planinskoj panorami. Svojim smartphone-ovima snimite prekrasne fotografije veličanstvenih pogleda na visoravan Tauern s Großglockner-om u smjeru sjevera; Koruške Alpe, Dolomite sa tri vrha u smjeru zapada i Julijske Alpe u smjeru juga. Snimljene fotografije možete poslati svojim prijateljima sa lica mjesta zahvaljujući besplatnoj WiFi vezi na svim lokacijama za opuštanje. Prirodna pozadina poslužit će vam kao okvir za vaše fotografije. Lože s prekrasnim pogledom preko Alpa nalaze se na zadnjoj stanici Millennum Expressa, sjedežnice Gartnerkofel.

nassfeld-2

Express servis skija po najnižoj cijeni u Alpama
Svi skijaši moraju biti potpuno spremni sa servisiranom opremom za početak nove skijaške sezone. Nassfeld omogućava jednostavan i brz servis skija direktno na stazi. Brušenje rubova, tuning kao i peglanje vrućim voskom besplatno je do Božića. Servisni centar nalazi se na kod posljednje stanice Millennium Express-a. Nakon 24.12, brzi servis skija košta samo osam eura, što je i nadalje najniža cijena servisiranja u Alpama. I vrijeme čekanja je impresivno: U samo 5 do 10 minuta skije su spremne za stazu što će omogućiti bolje držanje, optimalnu sigurnost i maksimalnu zabavu na snijegu.

Besplatan depo skija
Skijaši više ne moraju nositi opremu po cijelom Nassfeld-u već je mogu bez naknade ostaviti na u depou skija na na početnoj stanici Millennium-Expressa i Tressdorf Alm-u. Pancerice/cipele također mogu ostati u depou uz malu nadoplatu.

nassfeld-3

Najduža utrka na svijetu
Pod motom „Pobijedi Armina Assinger-a“ u Nassfeld-u će se 16. i 17. siječnja 2015. održati najduža skijaška utrka na svijetu. Skijaši amateri prevladat će kod ove utrke, koja je upisana u Guinness-ovu knjigu rekorda, senzacionalnih 25,6 kilometara spusta i 6.000 metara visinske razlike u jednom prolazu. Cilj sudionika je nadmašiti vrijeme bivše skijaške zvijezde Armina Assingera koji je pokrovitelj ove utrke i sudionik. Na programu je i Red-Bull-Flugshow na kojem će sudjelovati svjetski prvak Hannes Arch.

Raj za snowboardere
Snowboarderi su u Nassfeld-u dobrodošli. U snowboard zabavnim parkovima i freeride poligonima zabava je zagarantirana: Snowboard područja sa novim atrakcijama: high jumps, Rails i snowcross park, brinu se za zabavu i akciju.

nassfeld-1

Najveća sunčana terasa u Alpama
Nassfeld postaje najveća sunčana terasa u Alpama tijekom Sunčanog spusta 2015. Kolibe i restorani na skijalištu pretvaraju se u tematske barove na otvorenom i pozivaju na opuštanje. 1000 ležaljki čeka na svoje korisnike i chill područja. Dobra muzika, originalni napici i zakuske podalje od koliba garancija su dobrog raspoloženja za skijaše koji traže nešto više. Brojna događanja kao što su Snwobeach na planini, najveći bikini-flashmof u Alpama, natjecanje u spuštanju vodenim toboganom i Festa de Cuba stvaraju karipski ugođaj u snježnom zimskom krajoliku Nassfelda.

Besplatno skijanje za djecu
Nice Surprise za roditelje. Nassfeld ove sezone svu djecu do 10 godina starosti ima posve besplatno skijanje. Mali skijaši smješteni su u sobi svojih roditelja, obrok je uključen, a također dobivaju besplatno skijašku kartu, uslugu škole skijanja i opremu uključujući i kacigu. Ponuda je dostupna od početka sezone, 5. prosinca, pa sve do 24.12.2014, pa onda opet u terminu od 14. ožujka pa sve do kraja sezone (12. travnja 2015.).
Dodatno: djeca do 14,9 godina plaćaju polovinu bilo kojeg Ski Hit paketa, a mladi do 17,9 godina pakete plaćaju uz 20 posto popusta – i to kroz cijelu zimsku sezonu.

nassfeld-6

Pristupačan najam skija za € 1,-/danu
Nassfeld ima posebnu ponudu za djecu ili bolje rečeno za njihove roditelje. Svi naši mali gosti starosti do 14,9 godina plaćaju najam skija samo 1 euro po danu. Ponuda vrijedi u terminima pred i posezone. Za odrasle ova ponuda iznosi 11 eura po danu, što je daleko ispod uobičajene cijene najma opreme.

Miniclub vrtić
Roditelji mogu biti sigurni da će njihova djeca biti pažljivo zbrinuta u BOBO-MINI-CLUB-u. Zvijezda i maskota kluba je debeljuškasti pingvin BOBO. Briga o djeci od tri do pet godina starosti odvija se u posebno uređenom vrtiću na Tressdorfer Alm-u. Gradnja snjegovića, sanjkanje, lutkarske predstave samo su dio ponuđenih aktivnosti. Uključena je kompletna skijaška oprema, ručak, užina i još mnogo toga.

Biti cool na snijegu
Snow tubing, carving, skifox, airboard, snowbike i snowskate lista je zabavnih sportova. Kako bi ovdje tinejđer znao što je prava zabava
NTC-Centar na Tressdorfer Alm-u pripremio je za prave trendsettere početni paket, takozvani “NTC Blue Day”. Ovdje mladi mogu isprobati svu opremu za zabavne sportove na snijegu. Kako bi početak bio lakši, postoji i „pametan teren“ na kojem se prva spuštanja mogu sigurno izvesti pod stručnim okom.

nassfeld-5

Zabava na snijegu
Omogućili smo užitak i ljubiteljima skijaškog trčanja. 80 kilometara staza za skijaško trčanje u dolini Gail dvije staze za skijaško trčanje s osiguranim snijegom, koje omogućuju „izlete“ na talijanski teritorij, dostupne su čak i na Nassfeld-u. Prohodni zimski planinarski putovi i na planini i u dolini otkrivaju prekrasan zimski krajolik. Idilične doline i vrhove prekrivene snijegom možete istražiti tijekom planinarske ture. Na zamrznutom jezeru Pressegger pokraj Hermagora možete klizati, igrati curling ili hokej na ledu. Zabava na sanjkama dostupna je svima na 5 prirodnih sanjkališta, od kojih su tri osvijetljena. Tjedno noćno skijanje pod nzaivom „Šarena staza“ na jednoj od najdužih osvjetljenih staza Alpa i „Shows on Snow“ ispunjavaju večeri Nassfelda zabavom. Dodatno se isiče Weissensee – najveća prirodna ledena površina Europe – i Lesachtal – eldodrado za ljubitelje turno skijanja i pješačenja na krpljama.
Wellness ponuda u hotelima na i u okolici Nassfeld pruža dodatno opuštanje, a svima je na raspolaganju avantura na zatvorenim bazenima Aquarene u Kötschach-Mauthen-u..

Regionalna mreža
Većina smještajnih jedinica nalazi se u blizini skijaških staza. Svi gosti koji nisu smješteni u Nassfeld-u, Sonnleitn-u ili blizu početne stanice Millennium Expressa-a mogu se besplatno voziti do staze autobusima koji povezuju cijelu regiju. Autobus je idealno rješenje ukoliko želite istražiti okolicu; npr. omiljeni Gitschtal, na jezero Weissensee (najveća ledena površina u Europi) ili u najukusniji kutak Koruške – Kötschach-Mauthen.

nassfeld-4

Izdvajamo

> 110 kilometara staza različitih težina, 100% pokrivenost snijegom
> 30 modernih žičara – od toga: 5 gondola, četiri 6-sjedežnice, od kojih je jedna grijana, i četiri 4-sjedežnice
> Vrhunac je Millennium-Express: najduža gondola u Alpama, koja prevozi putnike u samo 17 minuta od Tröpolach-a u dolini Gail, dužinom od 6,000 metara i na visini od 1,309 metara, sve do Kofelplatz Madritsche (2,000 m nadmorske visine). Spustiti se s planine moguće je ili Millennium-Express-om ili “Carniom“, 7.6 km dugom stazom, koja se ubraja u najduže staze za noćno skijanje u alpama
> Sa 850 sunčanih sati (100 više u odnosu na sjeverne Alpe), Nassfeld je u alpskom svijetu prepoznat kao skijalište sa najviše sunčanih sati.

 

Tekst omogućio: NLW Tourismus Marketing GmbH, Wulfeniaplatz 1, 9620 Hermagor, E-Mail: presse@nassfeld.at, www.nlw.at

Facebook Like Button