Nova intrigantna serija „Trust“

Nova intrigantna serija „Trust“ temeljena je na istinitim događajima koji su pogodili obitelj Getty sedamdesetih godina prošlog stoljeća počinje s emitiranjem 5.rujna u 21:55 h na kanalu FOX.

Nezamisliv uspjeh i enormno bogatstvo gotovo uvijek za sobom povlače intrige, uspone i padove bilo financijske bilo moralne. Takav kolaž događaja pratio je i obitelj Getty, koja je dobrim dijelom 20. stoljeća nosila titulu najimućnije obitelji na svijetu.

Zvjezdana glumačka postava predvođena je Donaldom Sutherlandom filmskim veteranom čije stvaralaštvo u filmskoj industriji traje već preko 50 godina, zatim Hilary Swank, dobitnica dva Oscara za fantastične izvedbe u „Djevojci od milijun dolara“ i „Dečki ne plaču“, Brendan Fraser zvijezda je filmova „Mumija“, „Začaran“ i „Fatalna nesreća“, Anna Chancellor britanska glumica koja je zapaženije uloge ostvarila u „Četiri vjenčanja i sprovod“ i „Vodič kroz galaksiju za autostopere“.

trust-1

Autor serije Simon Beaufoy kreirao je i proslavljene filmove „Milijunaša s ulice“ te „127 sati“. Danny Boyle, Oscarom nagrađeni redatelj „Milijunaša s ulice“, „Trainspottinga“, „127 sati“ ujedno je i jedan od redatelja serije.

trust-2


KRATAK SADRŽAJ

John Paul Getty (Donald Sutherland) ekscentrični je starješina obitelji Getty, koji živi potpuno nekonvencionalnim životnim stilom u tudorskom dvorcu, čiji je kućni ljubimac lav, koji ima harem ljubavnica i vjerojatno je najimućniji čovjek na svijetu. Međutim, ono što pokreće ljude na vrhuncu, pa tako i starog Gettyja zapravo nije novac nego moć.

Serija, temeljena na istinitim događajima, prati onaj dio obiteljske povijesti koji počinje 1973. godine s otmicom nasljednika Gettyjevog naftnog carstva.

Naime, unuk moćnog tajkuna, John Paul Getty III (Harris Dickinson) živi u Rimu kao umjetnik i potpuno suprotno obiteljskom imidžu, provodi se do granica izdržljivosti trošeći gomilu novca na razne opijate.

trust-3

Takav životni tempo dovodi ga do financijskih problema, koji na prvi pogled izgledaju lako rješivi s obzirom na obiteljsku pozadinu. Međutim, stari Getty se ne odvaja lako od svog novca, pogotovo ne za financiranje lagodnog života svog unuka.

Nakon dojave o otmici Johna III od strane talijanske mafije, obitelj Getty razilazi se u mišljenjima što se stvarno dogodilo i je li zlatni mladić uopće otet.

trust-4

Djed Getty uvjeren je da je unuk sam inscenirao otmicu ne bi li se domogao veće količine novca, dok je pak majka (Hilary Swank) jedina uvjerena u istinitost priče te se samostalno angažira ne bi li spasila sina. Ovaj događaj pokrenut će lavinu koja će gotovo uništiti obitelj Getty, unatoč iznimnom trudu starog Johna da održi ugled i ne poklekne pritisku koji će se stvoriti oko ove priče.

trust-5

U GLAVNIM ULOGAMA

Donald Sutherland kao John Paul Getty, Harriy Dickinson kao John Paul Getty III, Hilary Swank kao Gail Getty, Brendan Fraser kao James Fletcher Chance, Anna Chancelor kao Penelope Kittson

Uz dopuštenje: Impressum komunikacije (sve fotografije)