Ako volite crno i mrežasto ovo je kolekcija za vas

Hrvatska modna dizajnerica Ivana Katičić kolekcijom SS2019 uokviruje tradiciju pojma ženstvenosti. Kolekcija za proljeće i ljeto iduće godine predstavljena je nedavno održanom milanskom sajmu ONE.

ivana-katicic-2 ivana-katicic-1

Sastavljena je od hlača, suknji i gornjih transparentnih dijelova. Hlače su multifunkcionalne. Potkoljenica hlača se odvaja od gornjeg dijela tako hlače od dugih postanu kratke, “biciklističke”. Visokog su struka sa širokom elastičnom ukrašenom gumom. Izrađene su djelom od čipke i vune s elastinom. Suknje također imaju široku efektnu elastičnu pasicu.

ivana-katicic-3 ivana-katicic-4

Materijali koji prevladavaju u ovoj kolekciji su svila, laka vuna, pamuk i elastin crne boje. Radom na konstrukciji u ovoj kolekciji dizajnerica razrađuje krojački zanat koji donosi više. Kvaliteta je u vještini kroja po mjeri. Kolekcija SS2019 razbuđuje suvremenu ženu i pokazuje kako žene vode svoje stvarne živote. Zavodljivost ove kolekcije je u njenom svestranom kreativnom krojenju. Istovremeno uspijeva postići ležeran oblik.

ivana-katicic-5

Posljednjih godinu dana Ivana Katičić kolekcije stvara u studiju u Firenzi. Zajedno s talijanskim partnerima razrađuje nove koncepte koje, uz Firenzu, predstavlja u Milanu i Barceloni. Ova rođena Dubrovkinja po zanimanju je restaurator kamena i arheološkog materijala. Nakon desetljeća stvaranja modnih kolekcija možemo reći da je moda Ivanin životi poziv.

Kolekcija SS2019 bit će dostupna i u Hrvatskoj te putem web shopa dizajnerice www.ivanakaticic.eu.

Uz dopuštenje: SELECT PUBLIC RELATIONS (sve fotografije)

Facebook Like Button