Nova kolekcija Loré izgleda fantastično

Hrvatska dizajnerica Loreta Gudelj s brandom Loré otvorila je ovosezonski Ljubljana Fashion Week, te predstavila novu aktualnu kolekciju Perú / Los Andes. Kao i u ranijim kolekcijama Loré koristi tradicionalne etnografske motive Hispanske Amerike koje interpretira u suvremenom kontekstu mode.

lore-ljfw-2

Glavna inspiracija ove kolekcije je Peru i peruanski dio andinske regije koja obuhvaća naslijeđe i manufakturu Inka. Loré brend karakterističan je po korištenju ručno izrađenih materijala, te je dizajnerica ovaj put surađivala s izvornim peruanskim tkaljama koji su izradile raznobojne vezene trake koje su upotpunile izvorni dojam kolekcije.

lore-ljfw-1

Upotrebljeni materijali uključuju izvornu ručno bojanu vunu vicuñe i alpake, ručno tkane vunene šalove koje je za Loré u skladu s motivima Perua, istkala tkalja Ivna Matičec, te premium materijale poput merino i moher vune, kašmira, viskoze, svilenog pliša, taft svile, rustičnog samta i nekoliko varijacija debljeg i tanjeg trapera.

lore-ljfw-3

lore-ljfw-2

Vuna alpake, specifična za Ande ima specifičnu rustičnu teksturu koja je dizajnerici poslužila kao središnji motiv kolekcije, te je izradila odjevne prijedloge za zimu koji uključuju predimenzionirane kapute i jakne, kratke vunene jakne, kombinezone, različite modele hlača, haljina i košulja i dugih večernjih haljina koje su zaključile reviju. Lookove su upotpunile cipele iz Mass Hrvatska.

lore-ljfw-7

lore-ljfw-6

lore-ljfw-5

lore-ljfw-4

Facebook Like Button