Vjenčanje u Esplanadi glamurozna je bajka

Vjenčanje u Esplanadi glamurozna je bajka u središtu Zagreba. Hotel Esplanade omogućava vjenčanje u hramu vrhunske gastronomije i užitaka.

Dan na koji se izgovara sudbonosno “da” pamti se čitav život, a kako bi se znamen ljubavi pretvorio u opipljivu čaroliju važno je pomno odabrati mjesto i vrijeme te dobro razmisliti o najsitnijim detaljima koji bajku pretvara u stvarnost.

Dobra organizacija podrazumijeva maksimalno povjerenje u osobe koje u djelo provode želje o kojima se sanja još od malih nogu. To zna i tim vrhunskih stručnjaka u Hotelu Esplanade, jednoj od najprestižnijih arhitektonskih dostignuća u povijesnoj jezgri Zagreba, poznatom po personaliziranoj i besprijekornoj usluzi.

Esplanade Zagreb Hotel (31)

Svoje umijeće poznavatelji profesionalno pretaču u stvarnost kad je riječ o jednom od najvažnijih životnih trenutaka.

Elegantan prostor suvremenog ozračja u središtu grada sinergija je moderne udobnosti i secesijske arhitekture.

Stoga ne čudi da se upravo taj hram vrhunske gastronomije i užitaka nalazi na vrhu liste želja modernih princeza koje upravo ondje žele organizirati event koji se ne zaboravlja, bilo da se radi o intimnim vjenčanjima za odabrane goste ili velikim svadbenim svečanostima.

Planirate li izuzetno veliki broj uzvanika vješti organizatori s iskustvom najvećih majstora vjenčanja ponudit će vam odlično rješenje. Povezivanjem prostora i kombinacijom rasporeda sjedenja moći ćete impresionirati sve vaše drage goste kojih može biti i do tisuću.

Esplanade Zagreb Hotel (28)

„Luda“ noć

Zašto vjenčanje ne bi trajalo cijelu noć i još uz to bilo originalno i drugačije? Jedinstveno moderno uređenje klupskog prostora The Club omogućuje raskošno veselje uz DJ-a, ulazak uzvanika kroz privatni ulaz, garderobu, izvrsno opskrbljen bar te VIP lounge.

Ovdje može plesati i veseliti se istovremeno čak 250 uzvanika. Uređenje prostora, organizaciju svadbene svečanosti i ostale detalje protokola prepustite bez ikakve brige stručnjacima koji će vjerno realizirati sve vaše želje, a mogućnosti su beskrajne.

Dobrodošlica na crvenom tepihu

U mediteranskom toplom duhu jedinstveno uređene Oleandar terase mladencima i gostima želi se dobrodošlica raskošnim crvenim tepihom, stiliziranim fenjerima koji su simbol svjetla i sreće, vrhunskim pjenušcima te biranim pićima i malim zalogajima.

Poželi li zaljubljeni par mladenaca biti skriven od pogleda, organizator vjenčanja poigrat će se izgledom terase i odvojiti vanjsko okruženje mirisnim čempresima i oleandrima.

20.

VIP gosti često traže upravo takav tretman, a nerijetko se na ovoj najpoželjnijoj terasi za vjenčanja poziva i matičar koji ispod čarobno lijepo posloženog cvjetnog luka sjedinjuje romantičnu priču i zaokružuje budući život mladenaca na jednom mjestu.

Uz zvuke harfe, violine i klavira u suglasju posvećenom ljubavi ili moderne jazz varijante doživljaj na Oleandar terasi uistinu je bajkovit.

Prvi ples u Smaragdnoj dvorani

Elegantna Smaragdna dvorana koja datira iz 1925. godine vrijedan je prostorni dragulj i primjer je plemenitih vještina iskusnih majstora u Hrvatskoj te je postala i više nego poželjno mjesto za događanja poput balova i svadbenih svečanosti, a ovisno prema broju gostiju mijenja svoje lice.

Prima do 190 uzvanika, ali iskusni Esplanadini organizatori vjenčanja uz spretnu organizaciju prostora i dobrim kombiniranjem rasporeda sjedenja uz pomoć audio-vizualnog povezivanja, omogućuju i mnogo više veselih gostiju koji će još godinama prepričavati čarobno iskustvo s vašeg vjenčanja, jer nenadmašno iskustvo i znanje ljudi su nešto što se stječe i gradi godinama stoga je prepuštanje u njihove ruke garancija bajkovitog vjenčanja.

1.

Prvi ples u najljepšoj dvorani u Zagrebu doista je poseban doživljaj zahvaljujući kupolastom krovu iz čije sredine svojim sjajem gleda izmodeliran smaragd po kojem je ova, u stilu Art Decoa izgrađena dvorana i dobila svoje ime.

Okruglom konstrukcijom koja prostor čini još zanimljivijim, omeđena je velebnim stupovima koji se mogu osvijetliti reflektorima čija svjetlost stvara posebnu čaroliju na idiličnim vitrajima koji su savršen ukras cijelog prostora.

Ljubičasto-plava rasvjeta zvjezdano raspoređena po stropu stvara tako poželjniju suptilnu i elegantnu atmosferu.

Plesni podij okružuju stolovi, a položaj i veličina prostora za ples tako je pomno osmišljena da gosti jedva čekaju zaplesati.

Okrugli stolovi uvijek su najbolji izbor, jer su gosti tako najbolje povezani u druženju i razgovor, a svi su redom ukrašeni finim ulaštenim srebrninom i višekrakim svijećnjacima, jer svjetlost svijeća daje tako poželjni topli ugođaj dok se njihova treperava svjetlost ljeska preko najfinijeg porculanskog i kristalnog posuđa.

Završni pečat na ugođaj daju profinjeni stolnjaci i presvlake za stolice s bogatim ukrasnim mašnama te tako zaokružuju ekskluzivnost događaja života.

Esplanade Zagreb Hotel (32)

Izdvojeno:

> Kako bi učinili svoj dan posebnim, mladenci se često odlučuju na tematska vjenčanja, poput primjerice oživljavanja raskošnih prizora iz novele The Great Gatsby, koju je 1925. godine napisao F. Scott Fitzgerald ili putovanja u daleku Perziju predstavom plesa s mačevima.

> U svakom slučaju, Esplanadin tim iz snova učinit će sve da veliki dan bude ispunjen čarolijom kakvu svatko zaslužuje.

Kuhinja Ane Grgić

Bezvremenska otmjenost, povijesni detalji, kozmopolitsko ozračje i romantično osvjetljenje restorana Zinfandel’s primamljiva su mogućnost za manje svadbe, kao i dnevna vjenčanja koja počinju u ranijim popodnevnim satima.

Veselje i za najmlađe

Dok odrasli uživaju u veselim trenucima, najmlađi se mogu zabaviti u posebnoj dvorani uz profesionalne tete čuvalice, a djeci su na raspolaganju i krevetići za odmor što njihovim roditeljima omogućava potpuno prepuštanje zabavi bez ikakve brige za svoje najdraže.

8 (2)

Kuhinjom Ane Grgić Esplanada se s razlogom ponosi, a ova renomirana majstorica najfinijih zalogaja osobitu pozornost pridaje osmišljavanju svadbenih menija.

Mladenci mogu birati između izvrsno komponiranih classic i deluxe jelovnika, koji se ovisno prema ukusima mogu i međusobno kombinirati ili se u dogovoru s chefom Anom može raditi potpuno novi svadbeni meni poštivajući pa i najzahtjevniju želju mladenaca.

Esplanade Zagreb Hotel - Zinfandel's restaurant (1)

Potpuno oduševljenje gostiju izaziva slatki stol na kojem se poslužuju remek-djela gastronomije, a dekorira se tematski, kako bojama, tako i sadržajem.

Slastičarsko umijeće Esplanade mladenci često prihvaćaju i kao darove za goste. Zahvalnice iz gurmanske kolekcije podrazumijevaju ručno rađene praline u personaliziranim kutijicama.

Iznimna vještina se vidi i po dizajnu svadbenih torti, a tim slastičara ispunjava sve želje svojih klijenata koji u razgovoru prenose svoje snove.

MEH_6309 MEH_6218

Osim slatkog stola, u ponudi je i primamljiva selekcija pomno odabranih domaćih i ekskluzivnih stranih sireva. Aromatični okusi, meke teksture kao i neobične kombinacije s domaćim marmeladama, orašastim plodovima i sušenim voćem obogatit će ponudu svačije svadbene svečanosti i igrom okusa zaintrigirati sve prisutne za jela koja slijede.

Sve pomno slijedi savršeno osmišljena vinska karta s vinima, kako iz Hrvatske tako i iz cijelog svijeta.

Prilikom kreiranja vlastitih paketa, kao i pri sljubljivanju vina i šampanjaca s odabranim jelovnikom pomoći će vam stručni savjeti prvog hrvatskog sommeliera Ivana Šnelera, stručnjak kojeg cijene i slušaju pomno mnogi veliki majstori vina.

A zamislite, upravo je on vaš osobni savjetnik u izboru najfinijih vina i pića u kojima ćete beskrajno uživati uz najfinije zalogaje.

11

Golubovi, baloni i kočije zaista su bajkoviti touch vjenčanja u Esplanadi

Da se u detaljima prepoznaju razlike, u Esplanadi dobro znaju pa se tako čarolija vjenčanja dodatno naglašava puštanjem golubova ili balona na terasi Oleandar, a jedna od zanimljivosti ponude je i prijevoz posebnim tramvajem u kojem gosti tijekom vožnje gradom nazdravljaju pjenušcem i uživaju u malim zalogajima.

Na raspolaganju su i romantične kočije ili limuzine od kojih zastaje dah.

10.

Klijentima koji se odlučuju na organiziranje svadbene svečanosti u Esplanadi osobito se sviđa to što se mogu prepustiti briljantnim profesionalnim organizatorima što se naročito očekuje kad je riječ o pripremama za veliki događaj kao što je vjenčanje.

Tematsku dekoraciju prostora, istančan dizajn svadbenog stola i vjenčanog buketa s povjerenjem se može prepustiti Esplanadinim stilistima.

Kako bi se dobile fotografije za pamćenje Esplanada omogućuje i snimanje u luksuznom interijeru, a mladenkama je privlačno to što mogu pozvati kumu i bliske prijateljice u apartman kojeg dobivaju na korištenje.

Vizažist i frizer dolaze prema dogovoru kako bi princezu, na koju čeka njen ljubljeni princ, svojim vještim prstima obavili sve na jednom mjestu. Uz zabavu, pjenušac te ručno rađene praline lako se opustiti za nadolazeći event.

MEH_6261

Proslava je glamuroznija i uz osiguran smještaj za obitelj i goste. Svaka od pomno dizajniranih i prostranih soba i apartmana nudi otmjenu raskoš u srcu Zagreba. Od maštovitog uređenja interijera do raskošnih mramornih kupaonica svadbena svečanost postaje događaj za pamćenje.

Tekst napisala: Diana Mikloš
WSET Level 2

Facebook Like Button