Hotel Esplanade dobio tri nova hotelijerska Oscara

Ikona stila i elegancije, povijesni zagrebački hotel Esplanade nedavno je u kolekciju potvrda kvalitete i inovativnosti hotelijerstvu i u ugostiteljstvu pribrojao još nekoliko novih prestižnih priznanja i nagrada.

Svjetski poznat izbor World Luxury Hotel Awards koji se održao u St. Moritzu nagradio je hotel s čak tri prestižne nagrade u kategorijama:
> Luxury Architecture Design Hotel i Luxury Historical Hotel za Hrvatsku
> Luxury Heritage Hotel nagradu za jugoistočnu Europu u 2017. godini.

Nagrada World Luxury Hotel Awards – poznata kao hotelijerski Oscar, dodijeljena je hotelu Esplanade Zagreb i to u čak tri kategorije – za najbolji luksuzni arhitektonski hotel, za najbolji luksuzni povijesni hotel te za najbolji luksuzni hotel od posebne baštinske vrijednosti.

Uz to, najuglednije publikacije i industrijski predvodnici poput Michelina, Gault&Millaua i TripAdvisora još su jednom potvrdili da su zagrebački hotel Esplanade i njegova dva restorana predvodnici visoke kvalitete u ugostiteljstvu.

esplanade-zagreb-hotel-1

Ovo je već treća godina da je hotel Esplanade osvojio ovu međunarodnu nagradu koja se smatra vrhuncem dostignuća za sve luksuzne hotele u svijetu. World Luxury Hotel Awards prepoznaje visoke standarde kvalitete, vrhunsku uslugu te posvećenost detaljima.

Nagrada predstavlja priznanje struke za uspjeh u hotelijerstvu i svijetu luksuznih usluga te je sinonim za Oscar u hotelijerskoj industriji. Valja spomenuti kako je 2011. godine upravo hotel Esplanade bio domaćin glamurozne ceremonije dodjele World Luxury Hotel Awards koja je održana u raskošnoj Smaragdnoj dvorani pred brojnim uzvanicima, hotelijerima i predstavnicima medija iz cijelog svijeta.

esplanade-zagreb-hotel-2

‘Ove nagrade veliko su priznanje našoj težnji ka izvrsnosti u pružanju vrhunske usluge gostima, zaista su veliko postignuće i zasigurno će biti u upisane u stranice bogate Esplanadine povijesti. Čestitke cijelom timu, ponosan sam na sve kolege koji svojom predanošću svakodnevno pružaju gostima jedinstveno i nezaboravno iskustvo boravka u Esplanadi – ipak je veličina hotela u ljudima.’, rekao je generalni direktor Esplanade Ivica Max Krizmanić.

esplanade-zagreb-hotel-3

Ovome valja dodati i još neka važna priznanja koja su nedavno stigla na adresu hotela. Na svečanoj prezentaciji prvog izdanja prestižnog Gault&Millau vodiča za Hrvatsku šefici Esplanadine kuhinje Ani Grgić uručeno je vrijedno priznanje za Velikog chefa sutrašnjice, dok je restoran Zinfandel’s u vodiču obilježen s tri kuharske kapice, koje predstavljaju restoran s kuhinjom visoke kvalitete.

Posebnost vodiča utemeljena je na desetljećima profesionalne etike dvojice utemeljitelja, Henrija Gaulta i Christiana Millaua, koji su oduvijek u prvi plan stavljali ljude koji stoje iza kvalitete restorana: chefove.

esplanade-zagreb-hotel-4

Uz to, oba hotelska restorana Zinfandel’s i Le Bistro drugu godinu zaredom našla su se na listi preporuka poznatog Michelinovog vodiča za Hrvatsku, a još jedna potvrda izvrsnosti stigla je od strane najvećeg svjetskog turističkog servisa za ocjenu kvalitete usluga u turizmu TripAdvisora koji već dugi niz godina certifikatom izvrsnosti – TripAdvisor Certificate of Excellence, ocjenjuje kvalitetu smještaja i restoranske usluge, a temelji se isključivo na recenzijama gostiju koji tako pokazuju svoje viđenje zadovoljstva cjelokupnom uslugom.

Od istog turističkog servisa hotel je i ove godine primio nagradu TripAdvisor Traveller’s Choice Award 2018. koje je ujedno i najveće priznanje jer se temelji na recenzijama milijuna putnika, a svrstava Esplanade u 1% najboljih hotela.

esplanade-zagreb-hotel-5

Hotel Esplanade je svoju težnju izvrsnosti dokazao i u domaćoj konkurenciji gdje je krajem protekle godine osvojio dvije prestižne nagrade – Turistički cvijet za najbolji gradski hotel te Povelju za poticanje i primjenu kvalitete u hrvatskom gospodarstvu Hrvatskog društva za kvalitetu, za posebne zasluge u promicanju kvalitete u regiji.

Nominacija za novo priznanje pokucala je već na vrata Zinfandel’sa, naime World Luxury Restaurant Awards, inačica hotelijerskog Oscara namijenjena ocijeni kvalitete restorana – nominirao je hotelski Zinfandel’s za prestižnu nagradu – Najbolji luksuzni restoran u 2018. Gurmanski eksperti.

Gosti do 1. svibnja mogu dati svoj glas kvaliteti i vrhunskoj usluzi putem linka: http://www.luxuryrestaurantawards.com/node/add/vote/218742?roi=echo7-32855165928-52626602-9b70a647c1c17a311b8a6ad6d108f22d&

Uz dopuštenje: Esplanade Zagreb Hotel (sve fotografije)

Facebook Like Button