Nove zagrebačke premijere u Crkvi Sv. Katarine

Čuveni New Trinity Baroque i Ansambl Antiphonus izvode Bachovu kantatu i Dixit Dominus na originalnim instrumentima.

U sklopu svog tradicionalnog ciklusa Trinitas, u nedjelju 24. travnja, s početkom u 20 sati, u Crkvi sv. Katarine, Ansambl Antiphonus pod umjetničkim vodstvom maestra Tomislava Fačinija, udružit će snage s čuvenim ansamblom iz Atlante New Trinity Baroque, koji čine glazbenici „par excellence“ iz cijelog svijeta, a vodi ga Predrag Gosta, orguljaš, utemeljitelj Ansambla te glazbeni pionir u istraživanju rane glazbe.

predrag-gosta

Njihova je posebnost u izvođenju što sviraju na povijesnim instrumentima, odnosno originalima ili kopijama iz doba glazbe koja se izvodi i pritom prate najsuvremenije trendove izvođenja barokne glazbe.

New Trinity Baroque najavio je naše ovogodišnje cikluse koncertom u Muzeju za umjetnost i obrt. Sada je pravi trenutak da zajedničkim snagama postavimo djela u kojima će snaga vokalnih i instrumentalnih solista ansambala doći do punog izražaja:

antiphonus

Bachova kantata Lobet Gott in seinen Reichen BWV 11 te Dixit Dominus Baldassarea Galuppija, nove zagrebačke premijere – najavio je nedjeljni koncert dirigent Antiphonusa Tomislav Fačini, koji se za svaki koncert potrudi osmisliti jedinstven i uzbudljiv program, ne toliko prisutan i poznat u domaćim glazbenim krugovima.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na ulasku u Crkvu Sv. Katarine, sat vremena prije početka, i to po cijeni od 70 kuna, a za studente, grupe i umirovljenike te prijatelje Ansambla Antiphonus za 35 kuna.

Uz dopuštenje: Ansambl Antiphonus (sve fotografije)