Novi ženstveni miris Yves Saint Laurenta

Opium iz 1977. svojom tinjajućom mješavinom smola i začina, koju je modni kreator zvao svojim „plamenim cvijećem”,
jedan je od parfema koji je definirao 20. stoljeće.

Cvjetni uzorci Yvesa Saint Laurenta bili su podjednako suvremeni u refleksiji slobodnjačkog duha koji je on uveo u najsubverzivniju modnu kuću.

novi miris ysl

S Rive Gauche došlo je do raskida sa svim modnim konvencijama 1971. godine kada je predstavljena njegova popart-ruža sa zelenim, metalnim odsjajem.
Tajna svježine tog parfema leži u odluci kreatora parfema Michaela Hyja da u parfem doda ružin oksid, molekulu prirodno prisutnu u cvijetu. Većina današnjih ružinih parfema svoju svježinu duguje Hyju.

parfem.ysl-1

Godine 1983. Paris je oduševio scenu poput buketa ruža veličine Eiffelova tornja. Nota parfema bila je čisto kockanje: u to vrijeme miris ruže smatrao se zastarjelim.

Kombinirajući miris s puderastom ljubičastom, Paris Sophije Grojsman pokazao se uspješnim upravo zbog njezinog igranja na ružinu bezvremensku draž.

Kao sve velike dizajnerske kreacije, i ovaj parfem svoju uglađenu strukturu gradi na tenzijama.
Između seksipila i kul osjećaja.

YSLB_NewFem_PR_T9I7889_sRGB

Jedna istinski muževna struktura s ultraženstvenom srži. Elegancija Pariza i živost New Yorka, gdje su ga osmislili majstori kreatori parfema IFF-a, Anne Flipo i Carlos Benaïm.

Libre predstavlja slobodnu interpretaciju aromatičnog fougèrea, klasičnog stila muških mirisa s lavandom. Provokativna odluka Anne Flipo bila je taj stil rodno zaokrenuti u ženski miris, baš kao što je Yves Saint Laurent smokingu odlučio dati ženski kroj.

parfem.ysl-2

Za Libre je Anne prilagodila ključni sastojak fougèrea kako bi naglasila njegovu ekstravagantnost sa srži veličanstvene lavande iz Provanse, dovodeći najtoplije i najslađe slojeve te esencije do punog izražaja.

Kada je Carlos Benaïm kreirao najsenzualniji i najčišći miris cvijeta naranče koji je ona ikada osjetila, razotkrivajući skriveni i zapaljivi temperament slatkog bijelog cvijeta, Anne se odmah zaljubila.

YSL Beauty - BTS Say Who - Pierre Mouton - HQ - 00700

Vanilija s Madagaskara uz jednu klasičnu notu ambergrisa, grisalva, utjelovljuje ženstvenost fougère sastava i njegovom cvjetnom srcu daje žarki intenzitet slatke ovisnosti.

Nakon 7 godina i preko 1500 varijacija u savršenom oblikovanju njezinih bujnih akorda, LIBRE je kreiran u susretu dvoje majstora kreatora parfema. Jasna i glatko oblikovana poput jednostavno oblikovanog odijela ili noge u visokoj potpetici. Uzvik. Plamen. Snop svjetlosti.

Facebook Like Button