Održan 6. Pink Day Zagreb

Zagrebačka Mimara tradicionalno ugostila popularnu vinsku manifestaciju. Ružičasti festival i ove godine oduševio ljubitelje vina i maslinovih ulja.

6. Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina powered by WOW, ove je subote u muzeju Mimara ponovno okupio brojne domaće i inozemne proizvođače ružičastih vina i pjenušaca, ali i najbolje proizvođače ekstra djevičanskih maslinovih ulja koji su se predstavili u podfestivalu – Green in Pink.

pink-day-1

Organizaciju 6. Pink Day Festivala i ove godine potpisuje aktivna ženska vinska udruga Women on Wine/WOW u suradnji s agencijom IMC. Kao i uvijek na Pink Dayu, posjetitelji su uživali u odličnoj atmosferi, a ove godine tražila se i koja ulaznica više. Veliki interes medija, popunjenost radionica, kao i veliki broj posjetitelja, potvrđuju da Pink Day nije običan jednodnevni festival, već omiljeno mjesto okupljanja stručnjaka, zaljubljenika u vina i svih onih koji svijet promatraju kroz ružičasti okvir. Festival je i ove godine postavio visoke standarde te se još jednom dokazao kao neizostavan dio promicanja kulture stola i uživanja u vinu, ali i kao turistička manifestacija.

pink-day-2

Festival su svečano otvorile izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Nela Jurić i Sanja Muzaferija, predsjednica Udruge WOW i organizatorica Pink Day Festivala.

pink-day-3

Uz prigodne pozdravne riječi i rezanje tradicionalne ružičaste vrpce, Nela Jurić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, istaknula je kako Pink Day Festival značajno doprinosi turističkoj atraktivnosti Zagreba.

pink-day-6

Predsjednica Udruge WOW Sanja Muzaferija je dodala kako je Pink Day Festival postao simbol ružičastih, pozitivnih misli, radosti, druženja, žena, ali i muškaraca te omiljena boja naše metropole.

pink-day-4

Posebnu pažnju privukle su i radionice koje su vodili domaći i međunarodni stručnjaci te sommelieri.
Radionicu maslinovih ulja Time for EVOO…cation (EVOO – Extra vergin olive oil) powered by American Express vodila je Carmen Sanchez Garcia, međunarodna ekspertica za ekstra djevičanska maslinova ulja. Vinsku radionicu Ružičasta Dalmacija powered by Lidl vodila je Monika Prović, uspješna WOW-ica iz vinarije Prović s juga Dalmacije. Siniša Škaberna, iskusni rovinjski sommelier, vodio je drugu vinsku radionicu Rose i slatko: Da ili ne? powered by Podravka – Dolcela.

pink-day-5

Ovom prilikom održana je i promocija Bubbly Bara – prvog bara na kotačima koji poslužuje pjenušava vina, domaće pjenušce, francuske šampanjce te brojne atraktivne koktele, koji „potpisuje“ WOW-ica Tamara Domljenović.
U suradnji s tvrtkom Acrobat, veselo pink druženje nastavilo se do kasnih večernjih sati u jednoj od omiljenih zagrebačkih destinacija za dobar provod, poznatom TIME-u.

Fotograf: Rene Karaman
Uz dopuštenje: imc agencija

Facebook Like Button