Oprema za golf

Opskrbite se osnovnom opremom koja vam je potrebna za golf.

Odlučili ste se na golf? Odlično, onda je ovo pravi članak za Vas.

U ovom članku Vam donosimo osnovnu opremu koju bi ste trebali imati za vrijeme igre. Golf oprema je osnovna i jednostavna, baš kao i sama igra. Postoji širok raspon dodatnih stvari koje golfer može imati kako bi što bolje i ugodnije igrao, no mi Vam donosimo ipak one najbitnije.

Golf palice

Najvažniji dio opreme u igri su golf palice jer upravo bez njih ne možete niti započeti igru. Dolaze u standardnom setu, ali to ne znači da su sve palice iste. Zapravo kvaliteta, dizajn i stil palica mogu se razlikovati od proizvođača do proizvođača. Palice se sastoje od tri osnovna dijela: Grip-a, Shaft-a i Club head-a. Grip je gornji dio palice te se njima hvata palica pri udarcu, shaft je dio između gripa i club heada te se izrađuje od drveta, čelika, aluminija, tvrde plastike i raznovrsnih novih materijala, dok je club head završni dio golf palice, odnosno dio s kojim se loptica udara. Postoji više vrsta palica, a razlikuju se po svojoj strukturi za određeni dio igre; Wood (palica napravljena od drveta), Iron (palica napravljena od čelika i koriste se za različite udarce, često teški i duži udarci), Putter (služi za završno ubacivanje loptice u rupu), Hibridi i mnogi drugi.

Golf loptice

Postoje više brendova golf loptica. Iako je istina da je većina golf loptica slična, u smislu osnovnog dizajna, svaka je zapravo različita i to po broju rupica na licu, drugačije jezgre te svih drugih promjena koje čine upravo tu lopticu jedinstvenom za svakog igrača. Igrači imaju tendenciju da se upoznaju s jednom vrstom loptice koja njima i njihovom stilu igranja, najviše odgovara. Preporučljivo je da igrač uzme određeni broj vremena za trening, s nekoliko modela golf loptica, kako bi pronašao onu vrstu koja mu najbolje odgovara.

Golf torbe

Golf torbe su neophodne kako bi igrali golf, jer upravo u njoj držite svu svoju opremu. Postoje dvije vrste torba; u prvoj nosite palice, loptice, ručnik, bilješke i druge osnovne stavke, dok u drugoj nosite dodatnu opremu kao što su to cipele, odjeća, oprema za brijanje i ostale predmete koje će vam trebati u svlačionici, prije i poslije igre. Ove torbe razlikuju se u stilu, dizajnu, mogućnostima i cijenama. Oni se mogu kupiti u svim golf trgovinama ili na web stranicama.

igraci
 
“Tee”

“Tee” je mali čavao u obliku slova “T” s kojeg se ispucava golf loptica. “Tee” zabodete u zemlju do polovice dužine te postavite lopticu na nju, kako bi je mogli ispucati. Loptica mora stajati par centimetra iznad tla kako bi postigli što bolji udarac. “Tee” je najčešće izrađen od plastike ili od drveta.

Cipele

Možda mislite da je besmislica, ali golf cipele su jako važne za igrača, jer ne možete na teren doći u tenisicama ili nekoj manje udobnoj obući. Cipele dolaze u širokom rasponu stilova i dizajna koji omogućuju golferima da pronađu cipele koje su najbolje za njih. Golf cipele mogu biti možda malo veći trošak, ali one su dizajnirane kako bi trajale dugi period godina, a to vam je najbitnije ako se želite baviti ovim sportom. Ipak je kvaliteta najbitnija. Najvažniji aspekt kod golf cipela je to da su udobne za nositi i to nekoliko sati, bez obzira da li se šećete ili ste u igri.

Odjeća

Odjeća nikada ne stvara veliki problem kada je u pitanju golf. Iako postoje neke zajedničke konvencije vezane uz igru, istina je da igrač može nositi što god hoće i u čemu mu je najugodnije. Važno je da igrač u svojoj odjeći može nesmetano igrati. Najčešća vrsta odjeće koja se povezuje s golfom su ono što se naziva “golf odjeća”, a to uključuje polo majice, košulje cabana, keper hlače, šilterice ili francuske kape. Također, sunčane naočale, kao i golf rukavice, se smatraju nužnima u igri.

Autorica: Azra Terzić

Facebook Like Button